Ülenurme muusikapidu

1115
Ülenurme gümnaasiumi ühendkoor. Foto: Merlin Ponna

17. aprillil toimus Ülenurme gümnaasiumi muusikapidu, mis seekord kandis mõistagi alapealkirja „Laulupeo eri“.

Pidu alustas ettevalmistuskoor, kuhu kuuluvad 2. klasside tüdrukud, kes osalevad suvel toimuval Tartu laulupeol. Peol astus üles ka 4.–5. klasside plokkflöödiorkester.

Poistekoor esines kolme lauluga. Mõnusa liikumisega tulid ettekandele Arvo Pärdi „Aatomiku laul“ ja Priit Pajusaare „Spordimeeste laul“. Koos Haaslava meeskooriga, kes oli peo üllatuskülaliseks, esitati Kadri Hundi laulu „Mere kutse“. Tegemist oli väga võimsa ning meeldejääva esitusega.

5. klasside tüdrukute ansambel esitas meeleoluka vene rahvaviisi.

Seejärel astus lavale mudilaskoor, kes esitas kolm laulu: Olav Ehala „Buratino laul“, Helin-Mari Arderi „Naerulohkudega maailm“ ning energilise liikumisega Riho Pätsi „Rõõmulaul“.

Lastekoorilt kõlas samuti 3 laulu: Karl-August Hermanni „Lauljate tervitus“, samuti toreda liikumisega Kadri Voorandi laul „Õnn ei tule pikutades“ ning Rasmus Puuri „Maa, mida armastan“.

Seejärel tulid lavale kõik koorid ja Ülenurme gümnaasiumi ühendkoor esitas Tiina Kippeli (Margit Paju tekstimuutusega) „Ülenurme laulu“, mis oli samuti liikumisega ning tundus, et laul läks nii esitajatele kui ka publikule väga hinge.

Kooride lavale liikumise ajal esitati saalisolijaile naljakaid arvamusi, mida muusikaklasside õpilased on arvanud plokkflöödiõppest ning räägiti naljakatest juhtumistest koori- ja muusikatundides.

Koore juhatasid õpetajad Britt Laats, Margit Paju ja Tiiu Voort. Haaslava meeskoori dirigeeris Kalev Lindal.

Jääme ootama laulupidusid ning kuuleme neid laule jälle!

MARIT RAUK

Kino maale
EelmineKevadine vihm kosutab, sügisene kaotab
JärgmineKus pole puudu tahtest, seal ei tule puudu ka võimalustest