Kus pole puudu tahtest, seal ei tule puudu ka võimalustest

1437
14. mail anti heategevusnukkude müügist saadud 860 eurot Ülenurme pere- ja noortekeskuses üle MTÜ-le Minu Unistuste Päev juhatuse liikmele Kertti-Airin Pärlile. Fotol vasakult Kai Paks (MTÜ Uhti Avatud Ateljee), Kristi Kull (Kambja vallavalitus), Kertti-Airin Pärli (MTÜ Minu Unistuste Päev) ja Kersti Leis (MTÜ Õnnemaa). Foto: Maire Henno

Kambja vallavalitsus koostöös MTÜga Õnnemaa ja MTÜga Uhti Avatud Ateljee korraldas märtsis ja aprillis töötubasid, kus õmmeldi unistuste nukke. Valminud nukke müüdi 11. mail toimunud Tõrvandi kevadlaadal Mai Kelluke. Müügist saadud tulu 860 eurot annetati heategevusfondile Minu Unistuste Päev SA. Heategevusfond aitab ellu viia raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et tuua nende ja nende lähedaste ellu rohkem rõõmu ja sära.

Nukkude õmblemise aktsioonist võtsid osa nii valla lasteaia- kui koolikollektiivid, Ülenurme pere- ja noortekeskus, Ülenurme käsitööselts ja vallarahvas.

Unistuste Kaisudel läks Tõrvandi kevadlaadal väga hästi ning nukkude müügist laekus 860 eurot. Kuigi nuku alghind oli 10 eurot, panustasid inimesed 20, 30 ja isegi 50 eurot, et saada endale headest soovidest tulvil nukk ja aidata sellega täita tõsiselt haigete laste unistusi.

Kaisude õmblemine oli otsast lõpuni positiivsusest tulvil ettevõtmine, mis ühendas omavahel taaskasutuse, koostegemise ja erinevad põlvkonnad. Me suutsime üheskoos koolilaste, õpetajate, eakate, noorte ja valla rahvaga kõigest kahe kuuga meisterdada 130 nukku, uskumatu! „Õmble Unistuste nukk Kaisu“ projekt näitab selgelt, et idee on jätkusuutlik ja sellest võiks saada pikaajaline heategevuslik ettevõtmine, sest inimesed juba uurivad, mida järgmisena teha.

Õnnelikke omanikke ootavad veel mõnikümmend Unistuste Kaisut, praegu „elavad” nad Ülenurme pere- ja noortekeskuses. Kaisud käisid ära ka Kambja laadal ja plaanivad veel minna 1. juunil ülevallalisele lastekaitsepäevale. Mitmetel Kaisudel on järel käidud Ülenurme pere- ja noortekeskuses ja nad on endile leidnud tänuliku kaisutaja. Heategevuseks kogutav summa suureneb rõõmustava tempoga.

Tule, leia ka endale või kingituseks sobiv Kaisu ja aita kaasa laste unistuste täitumisele!

Kui sa tahad minna kiiresti, mine üksi. Kui sa tahad jõuda kaugele, mingem koos – nii ütleb Aafrika vanasõna.

Täname südamest kõiki tublisid nukuvalmistajaid, koostööpartnereid ja ostjaid!

KRISTI KULL,
valla arendusjuht

 

Kino maale
EelmineÜlenurme muusikapidu
JärgmineÕnn on enda ümber ilu näha, õnn on teisi õnnelikuks teha