Tartumaa tantsupäev

1122

4. aprillil toimus Ülenurme gümnaasiumis järjekordne traditsiooniline Tartumaa tantsupäev. Tantsupäeva korraldame alati kevaditi, kuna 29. aprillil tähistatakse rahvusvahelist tantsupäeva.

Seekord oli osalejaid eelmise aastaga võrreldes pisut vähem, ligi sada õpilast. Tantsijaid tuli nii Kambjast kui ka Võnnust. Osalesid meie 1.–2. klasside tantsurühm ja ka 4.d klassi tüdrukud. Samuti astus üles JJ-Street tantsuklubi kahe tantsuga. Kambja kultuurikeskuse tantsijad esitasid toreda piraaditeemalise tantsu ning Võnnu Väänikud esinesid rahvatantsuga. Üllatuskülalisena esines vahetusõpilane June, kes on pärit Taist ning õpib praegu Ülenurme gümnaasiumis 11.b klassis. Tema esituses nägime väga graatsilist Tai traditsioonilist tantsu.

Pärast esinemisi toimusid tantsutöötoad, mida viisid läbi meie kooli õpilased Merit Leiman ja Maarja–Liis Uri. Lisaks neile viisid töötube läbi ka noored treenerid Teele Telvar, Iti-Marleen Plink, Emma Tiitus tantsukoolist JJ-Street ja samuti ka kogenud treener Lenel Karu. Seejärel koos kooli sööklasse kringlit sööma, peale mida toimus ka töötubades õpitu ettenäitamine.

Oligi aeg tänada kõiki osalejaid ja seekordne tantsupäev lõppenuks lugeda. Lisaks sellele, et iga tantsugrupp sai kommikarbi, said kõik grupid kaasa ka traditsioonilise ühispildi.

MARIT RAUK,
Ülenurme gümnaasiumi huvijuht

Kino maale
EelmineRüblikute hoogne kevadpidu
Järgmine30 aastat Ülenurme muusikakooli