Rüblikute hoogne kevadpidu

1246

 

„Sõber, anna käsi, lähme üheskoos…“

Just nii, nagu kõlab tuntud lauluke, algas 10. mai õhtupoolikul Tõrvandi lasteaia Rüblik suurte ja väikeste sõprade rongkäik Eesti Põllumajandusmuuseumi areenile. Õhinat jätkus, sest ees oli ootamas lasteaia kevadpidu, mis oli pühendatud emadepäevale. Tüdrukute satsiseelikud tuules lehvimas, sõprade jutuvada kajamas ja teeäärsetele kaasaelajatele lehvitades kulges rongkäik kiiresti ja juba oligi aeg kontsert-etendusega alustada.

Areen oli rahvast pungil ja ootusärevus nii esinejatel kui ka pealtvaatajatel suur. Tunniajaline kevadpidu sisaldas nii laulu- kui ka tantsunumbreid, samuti laste esitatud luuletusi. Ettevalmistus oli põhjalik – kava oli tempokas, kõik teadsid täpselt, kus peab seisma, millised sammud ja laulusõnad on tulemas. Ka õpetajatel oli üllatus varuks, kui nad kõik ühesugustes kleitides toreda tantsunumbri esitasid. Külalisesinejatena astusid lavale ka mõned Ülenurme lasteaia rühmad, kes samuti omalt poolt laulu- ja tantsukava esitasid.

Etendus oli lihtsalt suurepärane, pealtvaatajad elasid väga kaasa ning aplausiga tagasi ei hoitud. Eriti tore oli näha, et lapsed nautisid esinemist ja kogu pidu tervikuna. Ülenurmes toimus justkui meie oma väike laulu- ja tantsupidu.

Suur-suur aitäh laulu- ja tantsuõpetajale ja kogu tõeliselt ühtehoidvale Tõrvandi lasteaia kollektiivile kaasahaarava elamuse pakkumise eest! Et teil jätkuks endiselt rõõmsat meelt, säravaid silmi ja lennukaid ideid uute ürituste korraldamisel!

SIIRI KULBERG,
lapsevanem Sipelgate rühmast

Kino maale
EelmineÕnn on enda ümber ilu näha, õnn on teisi õnnelikuks teha
JärgmineTartumaa tantsupäev