Armastust, hoolivust ja päikselist suveootust meile kõigile!

1129
Kambja lasteaia väikesed Mesimummid koos juhendaja Anu Irdiga andsid Aarikel südantsoojendava kontserdi. Foto: Elle Ott

Just nii soovisid Aarike hooldekeskuse klientidele ja personalile Kammeri kooli kasvandikud, kui tulid meile külla. Lauldi, tantsiti ja esitati lühiversioon näidendist „Vigased pruudid“. Rõõmu jätkus nii esinejatele kui kuulajatele-vaatajatele. Esinesid Arto, Kersti, Roland, Reino, Marcos, Armando, Andriano, Kevin, Silvia, Kristjan. Neid juhendasid õpetajad Maarika Kaalep, Riina Sirp ja huvijuht Hele Kõrs. Hooldekeskusel on Helega soojad ja sõbralikud suhted juba aastaid, tema juhtimisel ja organiseerimisel kohtutakse vähemalt kaks korda aastas. Kontsert lõpetatakse tavaliselt ühislaulmisega. Seekord valiti lauluks „Uhti, uhti, uhkesti…“

Pärast laste kontserti jätkas meeleolu loomisega kandlemees Sander.

Kahju, et ilm alt vedas ja tore kevad-suvine üritus tuli läbi viia siseruumides. Siiski ei jäänud söömata-joomata midagi, mis väliürituse juurde kuulub.

Aitäh esinejatele, osalejatele!

Järge jäid ootama 20. juuniks planeeritud Võidupüha ja jaanitule tähistamine. Esinema ootame oma imeliste laulude ja akordionimänguga proua Astridit Pärnust.

Imelise kontserdiga käisid meie klientidel külas ka Kambja lasteaia Mesimumm lapsed, kelle säravad silmad ja naerukaja puges igaühe südamesse.

Märtsikuul kohtusime maanteeameti töötajatega, kes rääkisid meile liikluskultuurist, ohtudest meie territooriumil, sellest, kuidas olla nähtav, tutvustati helkurvesti ja helkuri õiget kasutamist, vaadati koos õppefilmi. Toredaks vahelduseks oli klientidele ja töötajatele viktoriiniküsimustele vastamine. Tõdesime üheskoos, et meie klientide teadmised olid tasemel, eriliste oskustega paistsid silma Andrei, Eve, Reet, Nikolai. Maanteeameti töötajad kinkisid osalejatele tänutäheks helkurveste ja -paelu.

Traditsiooniliselt on toimunud iga kuu jumalateenistused, mis tänu Kambja koguduse kirikuõpetaja Andrus Mõttusele on alati seotud kindlate kirikukalendrite tähtpäevadega.

Töötajatele on korraldatud sisekoolitusi teemal „Suhtlemine asutushooldusel oleva eakaga“, läbiviija Tartu tervishoiu kõrgkooli õppejõud Merle Varik. Teemal „Erinevate ravimite kasutamine hooldusasutuses“ viis õppuse läbi koolitusfirma Kolmas Aste OÜ, koolitaja oli Raul Jalast. Mõlemad koolitused olid huvitavad ja saime juurde teadmisi ja erinevaid näpunäiteid, kuidas ühes või teises situatsioonis toime tulla.

12-korterilises elamus on nüüdseks klientide tarbeks valmis saanud kuus kahekohalist tuba – uute funktsionaalvoodite ja öökappidega sisustatud. Samuti on sisustatud tualett ja duširuumid. Sisustamist vajavad veel puhkenurgad kahel korrusel ja meie klientide külastajate tarbeks tuleb tubadesse toolid-taburetid varuda.

Sihtasutuse nõukogu kinnitas oma viimasel koosolekul hooldekeskuse klientide kohtade arvuks 65. Antud kohad on praeguse seisuga juba täidetud.

Endiselt ootab sihtasutus oma kollektiivi tublit, energilist ja armastava südamega töötegijat hooldustöötaja ametikohale. Hooldustöötaja põhipalk on 800 eurot kuus ja kolmeteistkümnes kuupalk kahes jaos väljamaksmisega – võidupühal ja jõulude ajal, puhkus 35 kalendripäeva.

Tänu kõikidele töötajatele, nii uutele kui staažikatele, südamest tehtud töö eest ja ikka tervist, tahtmist olla seal, kus abi vajatakse!

Imelist suve kõigile!

ELLE OTT, Aarike hooldekeskuse juhataja

Kino maale
EelmineÜlenurme indiaca-mängijad lähevad püüdma maailmakarikat!
JärgmineKambja valla eakate suvine ekskursioon Valga- ja Pärnumaale ning külla mulkidele