Päkkpöörd tantsupeol

949

Eesti lennuakadeemia rahvatantsurühm Päkkpöörd alustas oma neljandat hooaega selge eesmärgiga anda endast parim oma esimesele üldtantsupeole pääsemiseks. Eelproovid ehk ülevaatused aitasid uutel tantsijatel lavanärviga harjuda ja kogenumatel sellega taastutvuda. Nagu öeldakse, tantsija näole tuleb naeratus pärast esimest apsu. Esimesest eelproovist võtsime kaasa rõõmustava tõdemuse, et „Laastud lendavad“ tantsu lõpp oli kõige ilusam, mis meil senimaani olnud on. Töö trennisaalis jätkus ja joonised said nii selgeks, et teiseks eelprooviks saalipõrandale märgitud täpid visandati kohe salvrätile ja lepiti kokku, kes milliselt täpilt tantsu alustab.

Tehniliselt võib lugeda Päkkpöördi tantsupeoteekonna alanuks juba jaanuaris, kui jõudsid kohale meestele tellitud mustad pikk-kuued. Need läksid käiku silmapaistvas ja peol menukaks osutunud tantsus „Pikseloits“. Tagantjärgi võib tõdeda, et loitsimises me siiski väga edukad ei olnud, sest kuni viimase etenduseni saatis peonädalat igati ilus ilm. Eelmiste hooaegade väiksematest pidudest saadud kogemused päikesekreemi ja peakatete kasutamisel lubasid proovipäevad kadudeta läbida. Tantsija peab leidlik olema – napid söögikorrad kompenseeriti ise tehtud küpsiste ja muu hea-paremaga ning lagunevad trennisussid saadi uuesti töökorda ümber jalatsi mässitud teibi või kingapaeltega. Leidlikkusest veel – kui selgus, et meie öömajaks olevas koolis jätkub sooja vett vaid kõige kiirematele, organiseeriti igaks õhtuks dušibuss lähedal asuvasse teise koolimajja. Olime tänulikud!

Tantsupeo etendusteks olid väljakuliikumised selged ja kogu aur läks sellele, et rahvarõivad korduvalt esinduslikud oleksid. Tantsija elu on tegelikult lihtne – söö, esine, maga ja korda seda kõike uuesti. Rõõm mõnusast seltskonnast ja ühistegemise tundest püsib pikalt ka pärast argiellu naasmist. Rõõmu saab tunda ka sellest, et tantsupeol kohtab sugulasi ja tuttavaid, keda pole aastaid näinud, sest see on sündmus, kuhu kõik ikka kokku tulevad.

Päkkpöörd teeb trenni lennuakadeemias esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 19.00, uut hooaega alustasime juba 16. septembril. Ootame septembris ka uusi huvilisi! Lisainfot Facebook´is, Instagram´is või kodulehe kaudu.

RAINER PUNGA,
Päkkpöörd

Kino maale
EelmineMillest saab alguse laulupidu?
JärgmineEesti kõige suurema kooriga laulupeol