Eesti kõige suurema kooriga laulupeol

1539
Ülenurme gümnaasiumi lastekoor ja dirigent Tiiu Voort (keskel) enne rongkäiku.

Ülenurme gümnaasiumi lastekoor oli suvisel juubelilaulupeol esindatud 84 lauljaga. Lisaks liitus meie kooriga ka Kuuste kooli tüdrukute ansambel ja nii saigi meid kokku 93 tublit laulutüdrukut. Selline rohkearvuline koosseis üllatas ettelaulmistel ka üldjuhte, kelle sõnul oli tegemist Eesti koolidest kõige suurema lastekooriga! Kvantiteet siiski kvaliteeti alla ei viinud ja Tallinnasse laulupeole sõit ei olnud kahtluse all. Eelmisel õppeaastal oli meie kooridele väga tihe ja töine, sest lisaks Tallinna üldlaulupeo repertuaarile oli vaja selgeks saada ka Tartu laulupeo laulud. Lastekoori tüdrukud olid väga asjalikud ja tublid ning kõik need laulud said kenasti ära õpitud!

Seekordne üldlaulupidu oli erakordselt rohkearvuline ja nii ei mahtunudki lastekoori lauljad ühendkoori esinemise ajal laulukaare alla, vaid pidid seisma dirigendi selja taga. Aga tüdrukute sõnul tõid need kooslauldud laulud ikkagi lausa pisara silma! Veel meeldis neile väga rongkäik, mis oli küll pikk ja kestis kaua, aga tõi selle õige laulupeo tunde. Ja meeldis ka see, et laulupidu oli küll väsitav, aga nii äge! Mitmedki lauljatest on avaldanud arvamust, et ootavad juba järgmist laulupidu.

Ka alanud õppeaasta tuleb töine, sest järgmise aasta juunis ootab ees lastekooride laulupäev Luunjas, samuti mitmed muud esinemised.

Suur tänu kõikidele lastekoori lauljatele, te olite eelmisel õppeaastal väga-väga tublid ja pidasite pikkadele proovidele ja laulmistele vapralt vastu! Tänan ka kõiki vanemaid igakülgse abi ja kaasaelamise eest!

TIIU VOORT,
dirigent

Kino maale
EelminePäkkpöörd tantsupeol
JärgmineTule tulemine