4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHeakorrastatud kodud pälvisid tunnustust

Heakorrastatud kodud pälvisid tunnustust

Kambja valla kaunid kodud ja koduümbrused pälvisid taas tähelepanu ja tunnustust nii Vabariigi Presidendi poolt kureeritaval konkursil “Kaunis kodu 2003” kui peaministriga seonduval heakorrakonkursil.

Konkursil “Kaunis Kodu 2003” Tartumaal väljavalitud nelja objekti hulka kuulub ka Elle ja Enno Ahse Pihlaka talu.

“Elle ja Enno Ahse Pihlaka talu Kambja vallas Kullaga külas asub ümbruskonna kõrgeimas kohas, Pangodi järvest kirde pool asuva Hallivariku mäe 150 meetri kõrgusel lamedal lael,” kirjeldatakse majapidamist Kopli taluTartu maavalitsuse pressiteates. “Aia ulatus, aiatüüpide ja rajatiste mitmekesisus on muljetavaldavalt suur, näidates pererahva oskuste ja ambitsioonide kasvu kunagise suvemaja ümbrusest ligi kahehektarilise noore dendropargini. Aias on kiviktaimla, väike tiik, turbaaed, aiapaviljon, maja lähistel on väärika vanusega okaspuude kogu.

Ahsede aed kuulub Eesti kollektsiooniaedade paremikku nii liigirikkuse kui kujunduse poolest. Pihlaka talu külastavad sageli nii kodu- kui välismaised aiahuvilised.”

Toimekas Ahsede pere saab presidendilt auhinna augustis.

Peaministri poolt antava rahvusvärvides lipumasti vimpli saajaiks osutusid tänavu Merike ja Tarmo Reilent (Tamme talu Suure-Kambjas), Eve ja Martin Kraaner (Hallivariku talu Kullaga külas), Ellen ja Enno Soodla (Kase talu Pulli külas), Kaja ja Ülo Drenkhan (Kopli talu Sirvaku külas).

Kõik presidendilt või peaministrilt kodukaunistamistunnustuse pälvinud perekonnad said ka koduvallalt kingituse. Vallavanem Ivar Tedrema ja vallavolikogu esimees Mati Luik andsid jaaniõhtul hoolsatele peredele üle käepärased saed, neist peaks igas majapidamises tublisti abi olema.

Toivo Ärtis

KV

Loetumad