7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv"Maria Martin on valitud Luulekevad 2003 laureaadiks. I auhind."

"Maria Martin on valitud Luulekevad 2003 laureaadiks. I auhind."

Suhteliselt hiljuti end vallalehe veergudel esmakordselt avalikult ilmutanud Kambja luuletaja Maria Martin on jõudnud oma loometeel uue saavutuseni – ta võitis laureaaditiitli Eesti Luuleliidu poolt korraldatud konkursil “Luulekevad”.

Eesti Luuleliit korraldab igal aastal korraldab kaks luulekonkurssi: “Luulekevad” ja “Kuldne kaseleht”. Maria Martin on neist neljal viimasel aastal alati osa võtnud. Mõnel konkursil on jäänud tema laeks teise või kolmandasse vooru jõudmine, kuid nii 2001. kui 2002. aastal tuli “Kuldse Kaselehe” võistluselt kolmas koht.

Tänavukevadisel mitmesaja osavõtjaga konkursil osales Maria Martin kahe luuletusega: “Oh kerkokell” ja “Kaitse Eestit“. Luuletaja ise pidas tugevamaks luuletust “Oh kerkokell”, kuid hindajatele meeldis rohkem luuletus “Kaitse Eestit”.

19. juulil käis Kambja luuletaja Tallinnas, kus talle anti üle Luulekevade laureaadi diplom, millel on kirjutatud: “Maria Martin on valitud Luulekevad 2003 laureaadiks. I auhind.”

“Koduvald” tuletab oma lugejaile meelde, et Maria Martin on kirjanikunimi, mille varjus teeb päris viljakalt loometööd kommunaalprobleemide lahendamise ja ärahoidmisega tegeleva vallafirma juht Heiki Kortspärn .

“Koduvald” soovib omakandi hobiluuletajale hea vulinaga inspiratsiooniallikat ning loodab, et mõni sõdaseade jõuab taas ka meie lehe veergudele.

Toivo Ärtis
KV

Loetumad