-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivValla arengukavale pühendatud õhtutunnid

Valla arengukavale pühendatud õhtutunnid

Valla uue arengukava koostajad kutsusid ühel kenal augustilõpuõhtul kambjalasi rahvakoosolekule, et ühiselt pidada mõttetalguid.

Küllap mäletate, vastav üleskutse oli lugeda nii Koduvallas kui mitmetel plangukuulutustel. Kurb küll, kuid need kutsed ei mõjunud piisava tõmbejõuga magnetina, mis oleks toonud rahva vallamaja saali oma valla asju arutama. Kahju, sest iga inimese peas on mõni väärt idee, arvamus või mõte? Et tavakodanik ei ilmutanud kodanikuaktiivsust, on arusaadav, kuid läinud sügisel kandideeris ju vallavolikokku mitu seltskonda inimesi, kes kõik vähemal või suuremal määral lubasid valla arengu luubi alla võtta?.

Rahvakoosolekul kanti ette kokkuvõte suve jooksul tõhusat tööd teinud nelja komisjoni mõtteviljadest ja paluti saalisviibijailt kommentaare ja täiendusi. Paraku tuli neid üpris visalt, sest suurem osa kohalolijaist olid ju ise arengukava koostamise koosolekuil osalenud ja oma mõtted juba välja öelnud.

Vallavanem Ivar Tedrema jagas mõtteid infrastruktuuri ja keskkonnateemasid käsitlenud komisjoni järeldustest ja soovitustest. Ettevõtja Mati Luik rääkis valla arengust ja arendamisest ettevõtjate pilgu läbi. Tervishoiu- ja sotsiaalsfääri kavandamisest kõneles vastava töögrupi nimel Kodijärve hooldekodu majandusjuhataja Helve Tenno. Kultuuri- ja haridusteemasid käsitles õpetaja Lembit Jakobson, kes juhtis vastavat teemarühma. Kõik töögruppide juhid on ka vallavolikogu liikmed ning teavad seeläbi valla muresid ja vajadusi terviklikumalt.

Et valla uuest arengukavast on nii selles Koduvallas kui ka järgnevais põhjalikumalt juttu, loobume seekord mõttevahetuse täpsemast refereerimisest.

Toivo Ärtis

Loetumad