5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEesti vanimate koolide ühenduse B. G. Forseliuse Seltsi suvekoolist osavõtvaid õpilasi ja õpet

Eesti vanimate koolide ühenduse B. G. Forseliuse Seltsi suvekoolist osavõtvaid õpilasi ja õpet

Suvekooli peateema oli loodus ja keskkonnakaitse. Kolme päeva jooksul tutvuti Kehra ja Anija valla elu ja vaatamisväärtustega, käidi imetoredal soomatkal Kõrvemaal kirjanik Tammsaare radadel, uudistati Jägala juga? Vaadeldi, imetleti ja pildistati vanu koolimaju ja mõisahooneid?

Uurivat õppetööd väärtustaval konverentsil tutvustasid erinevas vanuses õpilased oma eelmisel õppeaastal valminud uurimistöid. Kambja kooli õpilane Margot Sepp esitles uurimust kalandusest (juhendaja õpetaja Marge Kamenik ), mille lugupeetud kooliloolane Endel Laul ja teised hindajad valisid konverentsi kolme parima hulka. Tunnustusena anti Margotile õigus langetada suvekooli lipp.

Meeldivat elevust ja keskustelu põhjustasid kirjatööd, mida Margot ja Kärt Sepp tutvumisõhtul sõnailu ja pildivara kogumiku “Tootsi taskud” viimasest aruandest ette lugesid. Maakoolis igal aastal ilmuv heatasemeline õpilasalmanahh oli paljudele üllatuseks, kambjalaste kiitmisel ei koonerdanud sõnadega ka kirjatark kooliloolane Endel Laul.

Toivo Ärtis

Loetumad