-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIsetegevuslased toitsid Sankt-Peterburgis eestlust

Isetegevuslased toitsid Sankt-Peterburgis eestlust

Kambja segakoori, puhkpilliorkestri ja naisrahvatantsurühma liikmed veetsid septembrikuu eelviimase nädalavahetuse Sankt- Peterburgis, et viia vaimutoitu kohalikule eestlas-konnale ja teha annetus Jaani kiriku remontimise heaks.

Jaani kirik ja kogudus on olnud aastakümneid eestluse kantsiks Sankt- Peterburis. Praegu on kirik väga halvas seisukorras, sest punase riigikorra ajal ehitati hoone ümber ning seal tegutses ehitusvalitsuse kontor. Nüüd on saanud Jaani kogudus taas voli ja õiguse oma kirik taastada, kuid selleks kulub mõistagi väga palju tahet, aega ja raha. Kambjalaste kontserdi eel mattus raske saatusega kirik elektriavarii tõttu hämarusse, mistõttu meie segakoori liikmed tegid proovi ekstreemsetes tingimustes: võõrastel treppidel ja õõtsuvail põrandail liiguti peaaegu käsikaudu kobades.

Kontserdiajaks tuli elekter õnneks tagasi ning rohkearvuline kuulajaskond Sankt-Peterburgi Eesti Seltsist võis nautida Kambja segakoori laule ja puhkpilliorkestri palasid. Kambja laulu ja mänguseltsi esinaise Hilja Neumanni sõnutsi oli Peterburgi eestlaskond kambjalaste küllatulekust väga huvitatud ning võttis kontserdil pakutu tänuga vastu.

Toivo Ärtis

Loetumad