0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv"Igas töötoas oli palju ülesandeid ja teatmeteoseid"

"Igas töötoas oli palju ülesandeid ja teatmeteoseid"

Kambja kooli õpilased võitsid eakaaslasi Tartumaa õpioskuste olümpiaadil

Kambja kooli kuuenda klassi võistkond, kuhu kuulusid Merili Kuusik, Eliise Ott, Liina Tiideberg, Riina Org ja Kait Krull, võitis esimese koha Tartu maakonna õpioskuste olümpiaadil. Võidukaid õpilasi juhendas eesti keele õpetaja Tiina Tiideberg.


UUTE TEADMISTE JAHIL: Tartumaal teatmeteoste kasutamises võidu saavutanud Kambja kooli õpilased (teises reas) Viljandis õpioskuste olüpiaadil.

Võit õpioskuste olümpiaadil tähendab sisuliselt seda, et Kambja kooli lapsed on oma eakaaslastest edukamad teatmeteoste ja Interneti kasutamisel. Kiiret ja täpset infoleidmist peetakse kaasajal aina olulisemaks väga õpioskuseks.
Muljeid Viljandis toimunud õpioskuste olümpiaadi vabariiklikust voorust jagavad Koduvalla lugejaile Merili Kuusik ja Eliise Ott.
  Merili Kuusik: See oli vaheaja esimesel päeval, kui sõitsime Viljandisse, kus C. R. Jakobsoni koolis toimus õpioskuste olümpiaad. Koole oli olümpiaa-dile tulnud paljudest maakondadest, isegi Saaremaalt.
  Eliise Ott: Minule oli see huvitav kogemus. Palju õpilasi, küsimusi, suur koolimaja ja kõik muu. Tekkis lausa sisemine õhin, et kuidas meil nüüd läheb ja kui targad on teised?!
  Merili Kuusik: C.R.Jakobsoni kooli hoone oli väga ilus ja võistlus kenasti korraldatud. Sinna jõudes pakuti kooli sööklas kerget einet. Järgmisena toimus kooli aulas võistluse avamine, kus tutvus-tati päevaplaani, räägiti võistluse reegli-test, tutvustati korralduskomiteed ja räägiti võistluse ajaloost.
Lõpuks algas ka kauaoodatud olümpiaad. Igas töötoas oli võistkondadel aega 25 minutit. Seejärel pidime minema järgmisesse töötuppa. Igas töötoas oli laual väga palju ülesandeid ja suur valik teatmeteoseid. Raamatutest pidime otsima ülesannete vastuseid, mis ei olnud sugugi nii lihtne, kui arvata võite. Ülesanded olid keerulised. Punkte võeti maha ka kõige pisemate näpuvigade eest.
  Eliise Ott: Me olime vist väga väljapaistvad, sest paljud teised koolid üritasid meiega tutvust teha. Ise olime suhteliselt arad, keskendusime rohkem võistlusele, sest küsimused olid päris keerulised. Näiteks muusikaajaloo kohta pidime leidma 5 bändi, kus osalesid teatud inimesed teatud pillidega.
Matemaatilise ülesande puhul oli antud hinnakiri ja meil tuli välja arvutada, kui palju korteriomanik peab maksma kommunaalteenuste eest. Muidugi ei olnud mahud ja hinnad samad, mis hinnakirjal.
Küsiti ka rahvaste arvu kohta, lasti hääle järgi linde ära tunda… Ja veel palju, palju muud. Küsimused olid väga erinevad. Me pidime Viljandisse ka ühe kivi kaasa võtma. See pidi kaaluma 10-15 untsi. Üheks ülesandeks oli salakirja lahendamine. Selles paluti meil oma kivi ühte kasti panna. Olümpiaadi korraldajad lubasid, et kõik koolide poolt toodud kivid viiakse Pilistverre ühte kivide kogusse küüditatute mälestamiseks.
Merili Kuusik: Võistluse lõpetamine toimus ka kooli aulas. Autasustati töötubade kiiremaid. Ja lõpuks ka võitjaid. Meil kahjuks nii hästi ei läinud kui maakondlikul võistlusel. Kuid mulle meeldis võistlus väga, sest oli väga hästi korraldatud.
Olümpiaadil käimine oli küll väga väsitav, kuid siiski tore. Sain sealt juurde palju uusi teadmisi.

Toivo Ärtis

Loetumad