10.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Kambja konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Alkohol toob häda kaela
5.oktoobril kella 14 ajal juhtis sel ajal veel 27aastane Kaido Tartu – Luhamaa tee 201. kilomeetril (Kambjas) mootorsõidukit, olles alkoholijoobes ning omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust. Ta rikkus sellega Liiklusseaduse §-de 7419 ja 741 lg 1 nõudeid.
6. oktoobril kella 20.00 ajal viibisid Aleksander, Igor ja Anželika joobnud olekus avalikus kohas – Reola maja nr 4 ees. Kõik kolm isikut viibisid kaine-nemisel.

Vargaid jätkub kõikjale

22. septembril 2003 ajavahemikul kella 19st kuni 21ni varastati Kambja aleviku spordihoonest meeste riideruumist pükste taskust mobiiltelefon Motorola T190, vargusega tekitatud kahju 1189 krooni. Siinkohal ei väsi ma kordamast, et sellel juhul on küll puhtalt mobiiltelefoni omaniku enda hooletus – lohakus, et lukustamata ruumist, eemal omaniku valvsast pilgust telefon ära varastati.
6. oktoobril avastas Kammeri kooli õpilane, et koolimaja riidehoiu ruumist on varastatud temale kuuluvad botased Nike hinnaga 1200 krooni. Seniajani varast tabatud ei ole.
26. oktoobrist kuni 28. oktoobrini on sisse tungitud uksehingede mahalöömise teel Kambjas Männi 11 maja ühte korterisse ning varastatud sealt elektridrell väärtusega 1200 kr, sissetungimisega tekitatud kahju 200 kr. Kahju kokku 1400.- krooni. Varguse sooritanud isik on kindlaks tehtud, talle on esitatud süüdistus Karistusseadustik § 199 lg 2 p 8 järgi ning materjal on saadetud lihtmenetluse korras kohtusse.
Ööl vastu 24. oktoobrit murti uste lahtimurdmise teel sisse OÜ Neoexpressile kuuluvasse hoonesse ning ehitusmaterjalide kauplusesse, kust varastati mitmesuguseid kaupu. Kahju kokku 11743.78 krooni. Oma tähelepanekutest, mis aitaks antud vargust avastada, võiks teada anda kohalikule konstaablile.
Teatati, et 13. juulil 2003 kella 10.00-11.00 avastati Kambja alevikus Vaarika tänava hoovi ääres asuvast kuurist taga-akna kaudu toimunud muruniiduk Stiga vargus. Varguse sooritanud isik kindlaks tehtud.

Alamõõdulised suitsetasid

20. oktoobril kella 10.55 ajal tarbisid alaealistena tubakatooteid Kambja alevikus Aia tänaval kolm Kambja Põhikooli õpilast: 16aastane neiu ning kaks noormeest vanuses 15 ja 14 aastat. Alaealistele määrati hoiatustrahv, vastavalt seaduses ettenähtud korrale.

Ettevaatust, loomad teel!

6. oktoobril kella 14.10 ajal jooksis kits Tartu – Luhamaa tee 201,6. kilomeetril ette Vaz 2104-le.
14. oktoobril kell 19.40 ajal teatas politseile sõiduauto Seat Cordoba juht, et sõitis Põlva- Reola tee 26,3. km otsa teel olnud koduloomale (pull).
31. oktoobril kella 17.40 ajal teatati politseikorrapidaja telefonile 110, et Põlva- Reola teel lamab sõiduteel mingi suur loom (pull).
31. oktoobril kella 17.45 ajal Põlva- Reola teel sõitis sõiduk VW Passat otsa teel lamavale loomale ja peatus. Antud sõiduki taga sõitev Ford, sõitis aga eelpool seisma jäänud sõidukile otsa.
Eks nüüd tuleb ka pulli omanikul aru anda ja seletada, mis põhjustel loom maanteele pääses.

Statistikat “liiklushuligaanidest”

Kambja vallas fikseeriti 2003. aasta oktoobris kokku 23 liiklusalast rikkumist.
Rikkumiste sooritajatest 18 olid kiiruseületajad, kellest ühel tuvastati joove. Neli isikut juhtis mootorsõidukit omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust ning ühel neist tuvastati joove.
Kinni peeti ka üks sõiduki juht, kellel dokumendid korras, aga juhil endal tuvastati joove. Seega, rikkus antud sõidukijuht Liiklusseaduse § 7419 nõudeid.
Ühel sõidukijuhil ei olnud aga ette näidata kohustusliku liikluskindlustuse lepingut maksevabal perioodil ja ta jättis kontrollijale esitamata liikluskindlustuspoliisi. Sellega rikkus juht Liikluskindlustusseaduse § 661 lg 2 nõudeid.
Tuleb lisada, et kõik liiklus nõuete rikkujad ei ole Kambja valla elanikud. Paljud neist on olnud meie vallas läbisõidul. Seega ei näita need eelpool äramärgitud arvud Kambja valla “liiklushuligaanide” kogumit.

Loetumad