7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja Jää kogub populaarsust

Kambja Jää kogub populaarsust

Kui eelmise aasta kohalik jääralli oli nn katseüritus, siis Kambja Jää 2004 näitas algava traditsiooni kinnistumist.

Detsembri alguses oli vähestel usku, et tänavune talv suudab võistluspaika – järvejääd pakkuda. Metsas kasvasid seened ja järve pind sillerdas lähenevate jõulude kiuste. Alles jaanuar alustas pakaselisemate „nootidega“. Jää hakkas kiiresti kasvama, ulatudes kuu keskpaigas 25 cm-ni.

Nüüd ei olnud enam mahti oodata. Üritus tuli korraldada. Ja korraldatigi! Huvi korraldamise vastu ning igaõhtused proovisõidud jääl olid tunnistuseks, et rallit on tõesti tarvis.

Lahkete inimeste ja ettevõtete abiga loodi vahendid võistluse korraldamiseks. Mis puudu jäi, see tuli fanatismi abiga. Täiustada püüti ka tulemuste märkimise viisi. Kui mullusel võistlusel kirjutati andmeid nö „põlve otsas“, siis sel aastal kasutati andmete töötlemiseks arvutit.

Samuti oli sellel aastal pealtvaatajail rohkem võimalusi end toimuvaga kursis hoida ning soojendada end kuuma joogiga.

Osalejate arv (49) kinnitab jääralli kasvavat populaarsust. Võistlejaid oli tulnud nii Kambjast kui väljastpoolt valda. Sellel aastal sai võistelda ka vaba („piigid)- ja noorteklassis .

Sõitjad pidid läbima 3 võistlusvooru, kokku 8 („piigid“ 9) ringi. Tänavu oli rada aeglasem ja keerukam, kuid sellevõrra põnevam. Vabaklassi kümnest roolikeerjast oli kiireim Alar Palla (koondajaga 6 min 18,3 s). Enim osalejaid jätkus esisillaveoliste autode klassi – 17. Kiiremaks osutus Toomas Angerjärv (07.11,4). Tagasillaveoliste klassis üllatas Janek Tubli (08.08,1), kes viimases ja kõige libedamas voorus teistest ette rebis.

Nelikveoliste klassis tundub olevat väljakujunenud favoriit. Aarne Mullonen suutis jälle kõik konkurendid seljatada. Noorteklassi auhinna (autokooli med.- ja teooriakursus) võitles välja Martti Hoop. Väga hea sõidu tegi noorim osavõtja, 13a Janno Ott, kes jäi küll neljandaks, kuid suutis ületada seitsme konkurendi võistlusajad.

Naiste klassis oli seekord vaid kaks julget osalejat: Tiina Urm (08.00,6 – I koht) ja Meeli Paulson. Siinkohal paneksin naisautojuhtidele südamele, et järgmisel korral näidataks üles suuremat osalemise aktiivsust!

Selline ta oli – Kambja Jää 2004 – talvine spordiüritus, mis on kujunemas kohalikuks traditsiooniks. Loodetavasti kohtuvad kiirusehimulised roolikeerajad juba aastal 2005.

Täpsem ülevaade ja pildid: www.kambja.ee/ralli

Heigo Mägi

üks korraldajaist

Loetumad