3.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja valla konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Kambja valla konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Liikluskeerises juhtunust

Detsembrikuu jooksul tabati Kambja vallas liikluskorranõuete rikkujaid kokku 20. Neist 16 olid juhid, kes juhtisid mootorsõidukit lubatust kiiremini. Kambja vallas elavaid kodanikke oli neist kolm.

Joobes olekus mootorsõiduki juhtimiselt tabati kaks isikut, kellest nii 47-aastane Sulev kui ka 44aastane Esko on Kambja valla elanikud.

Üks sõidukijuht ei andnud teed reguleerimata ülekäigurajal sõiduteed ületavale jalakäijale.

Vana-Kuuste – Kambja vahelisel teel juhtis kohalik meesterahvas mootorsõidukit, mis ei olnud nõuetekohaselt läbinud tehnoülevaatust.

Teatati ka seitsmest liiklusavariist, millest kuus olid tingitud libedast teekattest ning sellele mittevastavast sõidukiiruse valikust. Neist raskem liiklusõnnetus toob süüdlasele kaasa kriminaalkaristuse karistusseadustiku § 422 lg 1 järgi, s.o mootorsõiduki juhi poolt liiklusnõuete rikkumine, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Karistatakse sellise teo eest kuni viieaastase vangistusega. 19. detsembril 2003 kella 18.00 paiku toimus Reola – Põlva tee 33. kilomeetril liiklusõnnetus, kus sõiduauto Ford Orion, mida juhtis kainena 23aastane Villu, kaotas juhitavuse libedal teel ning toimus kokkupõrge vastutuleva sõidukiga Ford Escort, mida juhtis kainena 31-aastane Valdis. Avarii asjaolud täpsustamisel. Avarii tagajärjel sai vigastada Ford Orionis taga paremal istuv kaasreisija, 39-aastane Tiina, kellele diagnoositi põrutuskolded ajus ja ämblikkesta verevalum. Kannatanu viidi avariikohalt Tartu Ülikooli Kliinikumi neurokirurgia osakonda ravile.

Pangaarvelt varastati raha

Ajavahemikul 13. kuni 14. novembrini 2003 on Kavandu külas Mällo talu tagatoast varastatud Hansapanga pangakaart koos pin koodiga. Ajavahemikul 13. kuni 25. novembrini on pangaarvelt välja võetud sularaha 17 000 krooni. Kuna antud teos on salajase varguse tunnused, alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 199 lg 1 tunnustel.

Kuriteokatse metsas

29. detsembril 2003 avastati, et Kambja vallas asuval Elva metskonna kvartali KM076 eraldusel 9, mis asub Vissi – Liiva tee 4 kilomeetri läheduses, on toime pandud omavoliline raie. Selle käigus on raiutud ja metsa jäetud umbes 17 tm kasepuid. Keskkonnale tekitatud kahju on selgitamisel. Tegu on kuriteokatsega, kuna metsamaterjali metsast ära ei viidud.

Sissemurdmine Miku talus

Ajavahemikul 10. jaanuaril kella 15st kuni 12. jaanuaril kella 16ni on ukse lahtimurdmise teel sisse murtud Raanitsa külas Miku talu kõrvalhoonesse ning varastatud sealt Riga 5 mopeed, alumiiniumist aiakäru, 11 tükki 6 meetri pikkuseid prusse mõõtmetega 15×20 cm ja 1 tm jagu (umbes 41 tükki) 6 meetri pikkuseid põrandalaudu. Omanik hindab kahju suuruseks 6700 krooni. Informatsiooni varguse toime pannud isikute või varastatud esemete asukoha kohta ootab kohalik konstaabel.

Kutsumata külaline Aasa talus

Ajavahemikus 2003.a. septembrist kuni 11. jaanuarini 2004 on Kaatsi külas akna kaudu omavoliliselt sisse tungitud Aasa talu elumajja. Lõhkumisega tekitatud kahju on 300 krooni. Kus tegijaid, seal nägijaid ehk politseiga palutakse ühendust võtta isikul, kes ülaltoodud ajavahemikul Aasa talu läheduses nägi liikumas võõrast isikut.

Ravimivargus Kammeris

Ajavahemikul 10. jaanuaril 2004 kella 20st kuni 11. jaanuari kella 11.30ni on Kammeri külas õpetajate maja sidepoolses otsas seisnud sõiduautosse BMW 730 sisse murtud aknaklaasi lõhkumise teel ja varastatud ravimeid hinnaga 450 krooni, lõhkumisega tekitatud kahju 1200 krooni. Antud ajavahemikul Kammeri külas kahtlast sõidukit või isikut tähele pannud kodanik võiks teavet jagada sõiduki omaniku või konstaabliga.

Omavoliline autokasutamine

Ööl vastu 13. jaanuari 2004 võttis 21-aastane Tartus elav Reiko Pangodi külas Käpa 14 maja eest seal elava isiku kasutuses olnud AS Hansa Liising Eestile kuuluva sõiduki Volkswagen Golf võõra vallasasja omavolilise ajutise kasutamise eesmärgil. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku § 215 lg 1 tunnustel.

Loetumad