-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv"Ega see vanemate ees esinemine nii lihtne ole…"

"Ega see vanemate ees esinemine nii lihtne ole…"

Jõulunäidendist võttis osa kogu Unipiha kool Viimasel koolipäeval enne talvist koolivaheaega muutus Unipiha algkooli suur klassituba äkki metsaks.

Kammeri kooli kasvataja Valli Künnapuu abiga tekkisid seinte asemele puud, õpetajalauast sai suur kivi ja kooli ahjust nõiamoori maja ahi.

„Ega see „Nukitsamehe“ õppimine nii lihtne olnudki, kui algul arvasime,“ ütles Eha Jakobson lastevanematele ühises kohvilauas. “Üle kuu aja kulus, enne kui tekst tegelastele pähe jäi ja me päris näitlejate moodi tükiga tööd tegema saime hakata. Kokkuvõttes tuli ju päris kena välja.“

Eha Jakobsoni arvates peaksid kõik lapsed kooliajal tegelema näitlemise ja luuletuste lugemisega. Eriti alg- ja põhikoolis. Esiteks annab selline harrastus meeldiva vahelduse õppetööle. Teiseks arendab lastes loovust ja esinemisjulgust. „Ega see oma vanemate ees esinemine nii lihtne ole, kui esmapilgul tunduda võib. Selleks, et hääl rambipalavikust värisema ei hakkaks ja tekst meelest ära ei läheks, tuleb kõvasti harjutada.“

Koolist kaasa saadud näitlejapisik aitab kindlasti hilisemas elus olla loovam, julgem ja leidlikum.

Nukitsamehe järgmine etendus toimub aprillis Kambja valla 6. näitemängupäeval. Ka Unipiha kooli 305. aastapäeval tahame vilistlastele ja Pangodi küla elanikele Iti ja Kusti ning Nukitsamehe seiklusi ette mängida.

Lembit Jakobson

Loetumad