5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja valla konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Kambja valla konstaabel Nelly Ruuge annab teada

Pahandused liikluskeerises

Eelmise lehe artikli valmimisest kuni käesoleva jutu kirjutamiseni tabati Kambja vallas liikluskorranõuete rikkujaid kokku 19-l korral.

Liiklushuligaanidest 11 olid juhid, kes juhtisid mootorsõidukit kiirusega, mis ületas lubatu. Rahvastikuregistri andmete põhjal ei olnud nende seas ühtegi Kambja vallas elavat kodanikku.

Ehkki teed olid talviselt libedad, fikseeriti ka “kiiruserekordid” – 32 km/h üle lubatud sõidukiiruse. See tähendab, et 90 km/h kiirusepiirangu juures liikus sõiduk sõidukiirusega vähemalt 122 km/h ning asulasisesel teel 50 km/h kiirusepiirangu juures sõideti vähemalt 82 km/h sõidukiirusega. Selliste kihutamiste puhul ei päästa jalakäijat ka hoolega valitud üle sõidutee minemise koht ülekäigurajal. Õnnetus on kiire tulema…

Joobes olekus mootorsõiduki juhtimiselt tabati kaks isikut, kellest nii 47-aastane Eda kui ka 38-aastane Tõnu on Kambja valla elanikud. Lisaks sellele, et Tõnu ühes liitris väljahingatavas õhus oli alkoholisisaldus 0,1 mg või rohkem, juhtis ta mootorsõidukit omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust. Väärteomenetlust alustati liiklusseaduse §-dest 7435 lg 1 (karistus: rahatrahv kuni 100 trahviühikut või arest) ja 741 lg 1 (karistus: rahatrahv kuni 50 trahviühikut) lähtuvalt. Joobeseisundis Edale mootorsõiduki juhtimise üle andmise eest on liiklusseaduse § 7418 sätestatud korrale alustatud väärteomenetlust ka 60-aastase Kambja valla kodaniku suhtes (antud väärteo eest karistatakse isikut rahatrahviga kuni 300 trahviühikut).

Kodune matemaatikaülesanne kõigile huvilistele. Ühe trahviühiku suurus on 60 krooni. Arvutada võiks, kui suur võib olla eeltoodud juhtumite puhul maksimum karistus?

Kaks meie valla kodanikku, 31-aastane Priit ja 23-aastane Daimar, juhtisid mootorsõidukit, mis ei olnud nõuetekoha-selt läbinud tehnoülevaatust. Peale selle juhtis Daimar mootorsõidukit omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust, kohustusliku liikluskindlustuse lepingu maksevabal perioodil ja jättis kontrollijale esitamata liikluskindlustusepoliisi ning kontrollijale esitamiseks puudus mootorsõiduki omaniku poolt välja antud kirjalik volikiri, mis on liiklusseaduse § 17 lg 3 kohaselt kohustuslik. (Juhil, kes ei ole sõiduki omanik ja kelle nimi ei ole kantud sõiduki registreerimistunnistusele sõiduki kasutajana, peab kaasas olema omaniku poolt välja antud sõiduki kasutamise volikiri, kui omanik ei ole kaassõitja. Volikiri võib olla lihtkirjalik, kui seadus ei nõua notariaalselt tõestatud volikirja.)

Äpardunud sõidud

Teatati ka neljast liiklusavariist, neist kaks olid seotud “kurikuulsa” Otepää teeristiga.

16. jaanuaril kella 14.30 teatati, et Pangodi – Viisi tee 4 kilomeetril on toimunud kokkupõrge sõidukite Isuzu ja Peugeot vahel. Juhtidel on süü selge ning nad pöörduvad kindlustusse.

22. jaanuaril kell 14.45 ajal teatati, et sõiduauto Toyota sõitis Tallinn – Tartu – Võru – Luhamaa teel Otepää ristis ette peateel liikunud BMW-le. Liiklusõnnetuse põhjustanud sõidukijuhi suhtes oli süü selge ning seetõttu pöörduti varalise kahju sissenõudmiseks kindlustusse.

Samal päeval kella 18.05 ajal sai politsei teate sõiduauto Honda juhilt, kes andis teada, et tema juhitud sõiduk sõitis Otepää ristis libeda tõttu vastu liiklusmärki LM421 (ümberpõike suund)

29. jaanuaril kella 8.05 ajal teatati, et sõiduk Opel Omega riivas tee piiret Tallinn – Tartu – Võru – Luhamaa tee 199 kilomeetril, Tatraorus.

Ilus vaatepilt küll?

21. jaanuaril kella 17.06 ajal sai politsei teate Kambja apteegi juures pikali olevast joodikust. Kohale tulnud politseipatrull viis joobnud isiku kainenema kainestusmajja.

“Sündmusterohke” laupäev

Laupäeval, 7. veebruaril kella 14.48 ajal sai politsei teate, et Kambjas Jäägripesa juures on joodik teel pikali. Infot kontrollides leidis politsei Jäägripesa juures olnud isiku, kes saadeti koju. Kella 14.55 ajal teatati joodikust, kes on Kambjas Sirvaku teeotsa juures pikali. Isik oli enne politsei tulekut ära läinud. Sel päeval kell 15.30 ajal jäi politseile vahele ka Tõnu, kellest oli eelpool juttu. Sama päeva õhtul kell 22.53 anti teada, et Kambjas Haava kõrtsis viibivad joobes alaealised. Kontrollimisel alaealisi kõrtsist ei leitud.

Varastati moosi ja elektrit

Ajavahemikul 10. kuni 12. detsembrini 2003 on ukseluku lõhkumise teel sisse murtud Kambja alevikus Puiestee 3 maja keldrisse ning varastatud sealt hoidiseid väärtusega 60 krooni, lõhkumisega tekitatud kahju suuruseks hindab keldri omanik 25 krooni.

2003. aasta detsembris avastati Puiestee 3 maja elanike poolt, et järsult on suurenenud maja üldvoolu elektrinäit võrreldes eelnevate aastatega. Alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 216 järgi.

Mõlema kuriteo asjaolud on selgitamisel.

Ole tähelepanelik!

Liigub vanametalli otsijaid, kes võivad ära viia ka sinule vajaliku kraami. Hoia silmad – kõrvad lahti!

Loetumad