3.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUno Kondike kui rahvavalgustaja pälvis tunnustuse

Uno Kondike kui rahvavalgustaja pälvis tunnustuse

lahku

KAMBJA VALLA TEENETEMÄRGI LAUREAAT: Elupõline elektrik Uno Kondike on kinkinud kambjalastele vaimuvalgust ka pilli- ja laulumehena.

Uno Kondike, keda tänavu tunnustati valla teenetemärgiga, on olnud läbi elu valguseandja või rahvavalgustaja nii otseses kui kaudses tähenduses.

Rohkem kui neli aastakümmet on Uno Kondike tegutsenud Kambja- mail elektrikuna. Neid tormiseid õhtuid ja öid, kuid ka päevi ja hommikuid on ilmselt sadu, mil Uno Kondike on päästnud kambjalased pimedusest. Ta on olnud otseses tähenduses valguseandjaks elik rahvavalgustajaks.

Elektri kaasabil sündinud valgus on küll igapäevaelus hädavajalik, kuid isiksuse arengus võrratult olulisemaks peetakse siiski vaimuvalgust, mida loob kultuurist vahetu osasaamine. Uno Kondike on olnud ka vaimuvalgustajana aktiivne ja mitmekülgne – ta on pikka aega laulnud meesansamblis, meeskooris ja segakooris, osalenud võistutaidlemistel ning mänginud puhkpilli orkestris.

Oli ülimalt sümboolne, et iseseisvuspäeval, kui Uno Kondikest vallamaja saalis teenetemärgi pälvimise puhul õnnitleti, mängis tema auks ka Kambja puhkpilliorkester. Teenekas pillimängija võis nautida pillimängule pühendatud aja vilju.

Uno Kondike on kuues kambjalane, kelle kutsetööd ja kultuurilist tegevust tõstetakse esile valla teenetemärgiga.

Uno Kondike on olnud ikka ja alati agar töömees, keda suurepäraselt iseloomustab teenetemärgile kirjutatud moto “omnes, quantum potes, iuva” ehk aita kõiki niipalju, kui suudad.

Toivo Ärtis

Loetumad