7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja valla volikogu infolehest Kambja valla ajaleheni "Koduvald"

Kambja valla volikogu infolehest Kambja valla ajaleheni "Koduvald"

“Koduvalla” toimetaja Toivo Ärtis:

Uskumatu küll, kuid 4. märtsil möödus kümme aastat päevast, mil ilmus esimene Kambja valla volikogu infoleht ehk praeguse vallalehe “Koduvald” eelkäija.

Infolehe käimalükkaja ja kokkupanija Lembit Jakobson mainis “juhtkirja asemel” muuhulgas:

“Valla volikogu tajub juba mõnda aega oma lehe olemasolu vajadust. Lehe, mis lähendaks volikogu ja vallavalitsust oma valla inimestele.

Käesolev infoleht kannab järjekorranumbrit 1. Praegu on kavas anda seda sellisena välja kord kvartalis. Valla rahakoti paksenedes tahame jõuda oma ajaleheni kord kuus. Esimeses infolehes vahendame põhiliselt informatsiooni volikogu komisjonide, valla nõunike ja ametnike kohta. Edastame teavet, milliste töölõikudega üks või teine komisjon tegeleb, milliste probleemidega kelle poole pöörduda.

Edaspidi püüame kajastada oma lehes Kambja ajalugu, kultuurisündmusi, majandusellu puutuvat. Hea oleks leida lehele sobiv nimi.”

Kambja valla volikogu esimene infoleht koosnes kahest arvutikirjas A4 formaadis lehest, mis klambriga nurgast kokku löödud. Infolehe avanumbri tiraažiks on märgitud 200 eksemplari (“Koduvalda” trükitakse praegu 1000 eksemplari).

Infolehe esimesi numbreid fotod ei ilmesta – ilmselt trükitehnilistel põhjustel.

Esialgsel kujul ilmus infolehte/ “Koduvalda” 4 numbrit. 1995. Aasta märtsi algul jõudis kambjalasteni esimene trükikojas üllitatud “Koduvald”, kus lisaks tekstidele avaldatakse ka fotosid.

Aastal 1996 ilmusid “Koduvalla” mõned numbrid suuremas ehk nn tabloidiformaadis. Lembit Jakobson tegi lehte suuresti hobikorras, tema käe all valmis 4 infolehte ja 12 “Koduvalda”

Novembris 1996 kinnitas vallavolikogu “Koduvalla” toimetajaks Toivo Ärtise.

Loetumad