7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUnipiha rahvas võttis suve vastu laulu ja tantsuga

Unipiha rahvas võttis suve vastu laulu ja tantsuga

PIDU KESTIS KESKÖÖNI: Olavi Kõrrele (Islandilt) ja Astrid Böningile (“Neiokõsõ”) tuli peo lõpus appi Anu Taul (“Neiokõsõ”)

Üle 70 suure ja väikese kogunes 21. juuni õhtul Unipiha koolimajja, et tähistada suve saabumist.

Vaatamata lakkamatule vihmasajule tuldi peole nagu muiste: koos vanaemade ja vanaisadega astusid Unipiha kooli suurde klassituppa ka vanavanemate lapsed ja lapselapsed.

Seekordse peoõhtu tegi eriliseks tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel Eestit esindanud ansambli “Neiokõsõ” solisti Astrid Böningu esinemine.

Koos Islandil tegutseva eesti muusiku Olavi Kõrrega mängiti ja lauldi keskööni.

Ka jaanituli ei puudunud, ehkki seda pidi valdavalt nautima vaid läbi söögitoa akna. “Kartsin juba, et tuli jääb vihma tõttu ära,” ütles lapsevanem Aija Kala. “Kohale jõudes aga nägime, et vägev lõke koolimaja tagusel spordiplatsil juba lõõmab. Lastel oli selle üle eriliselt hea meel.”

Eriti populaarseteks tantsudeks osutusid reileinder, kolm paari, sõrmevalss ja leedu tants.

“Poleks iial uskunud, et nii palju rahvast kohale tuleb,” lausus Tõrviku esinaine Eha Jakobson külalisteraamatut ringi käia lastes.

Enne südaööd kohale jõudnud “Neiokõsõ” ansambli teise liikme Anu Tauli esinemine tuli aga pidulistele üllatusena.

“Eks see vahepeale “auk”, mis Eesti aja algul tekkis, kui külainimesed üksteisest võõrdusid, hakkab tasapisi täis kasvama,“ leidis Pärnu teatri Endla näitleja Maarja Jakobson koduteel.

Tänan südamest Haridusselts Tõrviku nimel Toivo Silda, kelle lahke annetuseta poleks peoõhtu teoks saanud. Suur tänu ka Erlend Sillale, kes jaanitule tarvis lõkkematerjali kohale toimetas; kõikidele suurtele ja väikestele, kes suve laulu ja tantsuga vastu aitasid võtta.

Lembit Jakobson

Loetumad