-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSakslased annetasid Kambja kirikule kivist põrandaplaadid

Sakslased annetasid Kambja kirikule kivist põrandaplaadid

Kambja kirik sai annetusena ligi 30 000 euro ehk peaaegu poole miljoni krooni eest kivist põrandaplaate.

Saksamaa Schnathorsti koguduse emeriitpastor Wilhelm Johanning organiseerijana ja katusekive tootva firma Meyer-Holsen omanik Rüdiger Bethke annetajana tegid suure heateo Kambja kiriku valmimise nimel – suve hakul saabusid Kambjasse kiviplaadid kiriku betoonpõranda katmiseks.

Rüdiger Bethke poolt tehtud annetuse muudab eriti tähelepanuväärseks asjaolu, et tema firmas toodetakse tegelikult üksnes katusekive. Neid tahtiski firmaomanik esmalt annetada, kui emeriitpastor Wilhelm Johanning Kambja kiriku toetuseks abi palus. Kuuldes, et Kambja kirik on juba korraliku katuse all, sähvatas Bethke peas idee valmistada erakorraline partii kivist põrandaplaate. “Meie ärimeeste puhul selline lahendus vist naljalt kõne alla ei tuleks,” tõdeb Kambja koguduse juhatuse esimees Kalev Laanesaar. Praegu otsib ta võimalust, kuidas kogudus saaks korraldada kõige soodsamalt põrandaplaatide paigaldamise. Olukord olevat mõne-võrra helgem, kui algul kardeti.

Wilhelm Johanningi eestvõttel on Saksamaa Schnathorsti sõpruskogudus toetanud Kambja kirikut varemgi – näiteks aastal 2002 valmistati ja kingiti kolm pronksist tornikella, mis kannavad nimesid Usk, Lootus ja Armastus.

Saksamaa sõpruskoguduse abi on leidnud väärilist tunnustamist ja tänu juuni algul trükitud voldikutes “Kambja kirik”.

Loetumad