4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKodukant mälestab oma kuulsat kangelast

Kodukant mälestab oma kuulsat kangelast

Julius Kuperjanov vormis

Julius Kuperjanovile kui Kambja kooli õpetajale avatakse Kambjas mälestustahvel. 8. oktoobril tähistame Kambjas ja Vana-Kuustes kodukandi kangelase Julius Kuperjanovi 110. sünniaastapäeva. Selleks on kavandatud mitmekesist tegevust kogu päevaks.

Kangelase sünniaastapäeva tähistamine algab Kambjas mälestustahvli avamisega Julius Kuperjanovile kui Kambja kooli õpetajale.

Seejärel antakse start teatejooksule Kambja – Vana-Kuuste, milles osalevad naaberkoolide ja Kuperjanovi pataljoni võistkonnad.

Kuuste kooli jalgpalliplatsil kohtuvad kauaoodatud sõprusmängus Kuperjanovi pataljoni ja Vana-Kuuste noorte jalgpallimeeskonnad.

Samal ajal on võimalus tutvuda kooli ajalooklassi paigutatud uue püsistendiga, mis kõneleb Kuperjanovi elust, õpingutest ja võitlusest.

Sel päeval demonstreerivad külalised Kuperjanovi pataljonist ka Eesti kaitseväe moodsamat relvastust.

Lõunapausi järel algab pidulik ettekandekoosolek, kus on lubanud esineda ajaloolased, koduloouurijad, õpilased ja Kuperjanovi väeosa esindaja. Jutu sekka esinevad lapsed ning pidulikku meeleolu loob puhkpilliorkester.

Päeva lõpetame Julius Kuperjanovi mälestuse austamisega Tartu Raadi kalmistul.

Kõik ettepanekud ürituse paremaks õnnestumiseks on oodatud telefonidel: 741 8131 ja 741 8142 (Kuuste Põhikool) või 5348 4965 (Kaido Mark).

Kaido Mark

Loetumad