-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEELK uus peapiiskop Andres Põder käis Kambjas

EELK uus peapiiskop Andres Põder käis Kambjas

Novembris EELK uueks peapiiskopiks valitud Pärnumaa praost Andres Põder osales külalisena 29. novembril Kambjas toimunud Tartu praostkonna vaimulike ja koguduste esindajate nõupidamisel.

Tartu praostkonna vaimulikud ja koguduste esindajad arutasid Kambja vallamaja saalis peetud nõupidamisel kirikule ja kogudustele arengukavade koostamise ja sihtide seadmise küsimusi.

Uus peapiiskop Andres Põder mainis oma ettekandes, et arengukava on plaan sellest, kuidas sõna lihaks võib saada. Kui äriettevõtetes saab omanik panna kogu oma vara ühele kaardile ja võtta suuri äririske, siis koguduses nii ei saa. Koguduse tegevuse aluseks peab olema aga kollektiivne otsus.

„Organisatsioon, kes tahab tulemuslikult tegutseda, peab paika panema oma tegutsemise printsiibid ja väärtused,“ tõdes peapiiskopi kohustustesse asuv Andres Põder. „Kiriku tugevuseks on usaldusväärsus: see rajaneb paljus vaimulike usaldatavusel. Kuid sama oluline on ka, et koguduse juhtorganid oleksid usaldatavad ja valmis sujuvaks koostööks vaimulikuga. Ka valmis võtma vastutust. Nii et koguduse esmane kapital on koguduse juhatuse ja vaimuliku usalduslik koostöö.“

Andres Põder ei saanud tiheda töögraafiku tõttu sel korral lähemalt tutvuda taastatava Kambja kirikuga, sest pidi pärast koosolekut kiirustama Pärnusse. Kambja kiriku diakon Toomas Nigola usub, et selleks avaneb võimalus edaspidi.

Teatavasti on Kambja kirikus jumalateenistusi läbi viinud nii ametist lahkuv peapiiskop Jaan Kiivit kui tema eelkäija Kuno Pajula.

Toivo Ärtis

Loetumad