2.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivForseliuse Seltsi liikmed kohtusid Kambjas

Forseliuse Seltsi liikmed kohtusid Kambjas

  

Eesti vanimate koolide ühendus Bengt Gottfried Forseliuse Selts korraldas oma tänavused hariduspäevad 22. ja 23. aprillil Kambjas uue koolimaja saalis. Päevad avas seltsi esimees Madis Linnamägi. Ta meenutas hariduse andmise algusaegu ja pidas Forseliuse poolt alustatut tänase riigi aluseks. Sama päeva hommikul, Kambja kooli 318. aastapäeva aktusel, andis selts koolile üle autasu “Suur kuldtukat”.

Kambja vallavanem Ivar Tedrema meenutas aegu, kui uue kooli rajamise ning kiriku taastamise idee alguse sai. Toonase majandidirektorina lükkas ta käima kiriku taastamise. Koos Madis Linnamäega planeeriti uut koolimaja. Olude sunnil nihkus kooli ehitamise algus edasi. Uue projekti järgi alustati ehitust 1998. aastal. Käesoleval sügisel alustab kool tööd uues hoones.

Selts autasustas Peeter Oleskit, teenete eest haridusvallas, Forseliuse medaliga ning Valter Haamerit “Väikese Ignatsi Jaagu medaliga.”

16. hariduspäevadel keskenduti Kambjasse rajada kavatsetavale teemapargile „Forseliuse Kultuuri- ja Arenduskeskus“, kuid käsitleti ka üldisemalt teemaparkide võimalusi meie hariduselu edendamisel. Erinevatest paikkondadest kokku tulnud kooliinimestega jagasid oma mõtteid ja arvamusi SA Lõuna-Eesti Turism juhataja Marika Kool, Tartumaa muuseumi direktor Merike Toomas Tartu Ülikooli emeriitprofessor Helmut Piirimäe ja emeriitdotsent Valve-Liivi Kingisepp, haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduse osakonna juhataja Maie Kitsing, Tartu Ülikooli Õppekava Arenduskeskuse juhataja Ain Tõnisson jpt.

KV Online

Loetumad