4.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPerekond Ploomide kodu saab presidendilt auhinna

Perekond Ploomide kodu saab presidendilt auhinna

Auhinda väärt:Perekond Ploomide paisjärv Lalli külas.

  

Eesti kodukaunistamisliikumise patroon Vabariigi President autasustab igal aastal maakondade ja suuremate linnade nelja parimat kaunite kodude ning   ühiskondlike hoonete seas. Tartu maakonnas esitasid omavalitsused konkursile kokku seitse kandidaati. Neid külastas maavanema moodustatud maakondlik kodukaunistamise komisjon ning valis välja neli silmapaistvamat: Jelena ja Mart Avarmaa kodu Haaslava vallas Mõra külas, Tiina ja Rein Leoski kodu Elva linnas Oja tänaval, Aimi ja Ülo Ploomi talu Kambja vallas Lalli külas ning Sirje ja Paul Varuli kodu Luunja vallas Lohkva külas.

“Aimi ja Ülo Ploomi talu Kambja vallas Lalli külas on kujundatud ja välja ehitatud 30 aastat tagasi eraldatud suvilakrundist. Maad on kokku 4,5 hektarit, krundil asub heakorrastatud kallastega paisjärv. Peremehe elav fantaasia ja mängulust on koduümbruse kujundanud omalaadse vabaõhumuuseumina, kus pilku püüavad lugematud lõbusad detailid”, seisab maavalitsuse pressiteates

Kõiki objekte iseloomustab pererahva igapäevane hool korrastatud kodu loomisel ja säilitamisel. Komisjon tänab peresid, kelle töö ja eeskuju aitavad Eestimaad kaunimaks muuta, ning julgustab ka kõiki teisi aktiivselt kodukaunistamisliikumises osalema, sest ilus elukeskkond on elukvaliteedi väga oluline osa.

Lisaks presidendi auhinnatavatele saavad igas vallas-linnas neli heakorrastatud kodu peaministrilt kingiks riigilipu värvides mastivimplid. Traditsiooniks on saanud anda välja kaunite kodude fotoalbum ja sel aastal ilmub neid koguni kaks – mais ilmus “Kaunis kodu 2004”, augustis on tulemas “Kaunis kodu 2005”.

Loetumad