9.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPerekond Ploomi kodu saab heakorraauhinna nii presidendilt kui peaministrilt

Perekond Ploomi kodu saab heakorraauhinna nii presidendilt kui peaministrilt

Kaunis kodu: Ploomi talu peremehe Ülo Ploomi elav fantaasia ja mängulust on koduümbruse kujundanud omalaadse vabaõhumuuseumina.

  

Suve hakul selgusid taas talu- või majaomanikud, kelle eeskujuandvat töölusti ja ilumeelt tõstetakse esile presidendi või peaministri kodukaunistamisauhindadega.

Aimi ja Ülo Ploomi talu Lalli külas on tänavu Tartumaal üks neist neljast objektist, mis saab presidendilt kodukaunistamisauhinna. Omavalitsuste poolt oli esitatud 7 auhinnakandidaati.

Aimi ja Ülo Ploomi talu on kujundatud ja välja ehitatud 30 aastat tagasi eraldatud suvilakrundist, kirjeldatakse tunnustusesaajat maavalitsuse pressiteates. Maad on kokku 4,5 hektarit, krundil asub heakorrastatud kallastega paisjärv. Peremehe elav fantaasia ja mängulust on koduümbruse kujundanud omalaadse vabaõhumuuseumina, kus pilku püüavad lugematud lõbusad detailid.

Lisaks presidendi auhinnatavatele saavad igas vallas ja linnas neli heakorrastatud kodu peaministrilt Võidupühaks kingiks riigilipu värvides mastivimplid. Sel aastal on mitmetes valdades (ka Kambjas) mastivimplipälvijaid tavapärasest mõnevõrra rohkem.

Kambja vallas saavad tänavu peaministrilt tunnustuse Lea ja Olev Kirs (Kirsi talu Lalli külas), perekond Ploom (Ploomi talu Lalli külas), Mari-Ann ja Tõnu Kask (Kase talu Palumäe külas), Ly ja Tõnis Brikkel (Koidu talu Lalli külas) ja Malle ja Heiki Kortspärn (Krista talu Ivaste külas).

Tähelepanuväärne on, et perekond Ploomi kaunist kodu tõstavad ühel aastal esile nii president kui peaminister. Tore on teada sedagi, et Lalli külas elavad auhinnasaajad Kirs ja Ploom on naabrid.

Toivo Ärtis

Loetumad