5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTunnustus kirjatööle, tunnustus õpetajatööle

Tunnustus kirjatööle, tunnustus õpetajatööle

Kambja kooli eesti keele vanemõpetaja Tiina Tiideberg pälvis auhinna haridus- ja teadusministeeriumi ning Johannes Käisi Seltsi pedagoogiliste kirjutiste võistlusel “Johannes Käisi ideed tänaste pedagoogide töös”. Tiina Tiidebergile anti preemia üle 9. detsembril, kui Tartu Ülikooli aulas toimus eesti pedagoogika suurkuju Johannes Käisi 120. sünniaastapäeva tähistamiseks konverents „Haridus uuenduste ja järjepidevuse keerises“.

„Kui õpetamise eesmärgiks on mitmekülgselt arenenud noor inimene, siis tulebki töötada Johannes Käisi ideede kohaselt: õppeaineid lõimida, lapse arengutaset arvestada, iseseisvasse tööprotsessi suunata, mitte liigselt abistada, toetada positiivsete hinnangutega,“ nendib Tiina Tiideberg võistlustöös.

Tiina Tiideberg leiab, et eesti keel õppeainena pakub käisilike ideede rakendamiseks kõige paremaid võimalusi. „On ju emakeel ühest küljest kõige muu õppimise aluseks, teisest küljest tekstide kaudu seotud kõikide teiste õppeainetega ja võimaldab last kõige rohkem kasvatada ja arendada.“

Tunnustust leidnud õpetaja peab emakeeleõpetuses üheks tõhusamaks meetodiks projektõpet, millesse ta aastate jooksul on rakendanud kõiki õpilasi. „Minu õpilaste projektitöödeks on olnud mapp, raamat, ettekanne, ajaleht, ajakiri, uurimus, salmik,“ loetleb õpetaja Tiideberg. „Valminud tööd saab õpilane tutvustada klassis, kooli stendil, kooli õpilastööde näitusel, kooli aastapäeva õpilaskonverentsil, kooli almanahhis.“

Toivo Ärtis

Loetumad