7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEtlusvõistluste traditsioon kannab vilja

Etlusvõistluste traditsioon kannab vilja

Rõõm luulest: Pärast meeleolukat võistuetlemist ja tublimate autasustamist poseeris grupp luulesõpru lugemissaalis ajaloo tarvis. Foto Peeter Ruuge

  

Novembri viimase neljapäeva pärastlõunal kogunesid rohkem kui veerandsada Kambja kooli õpilast raamatukogu lugemissaali, et võistelda ilulugemises ehk deklameerimises. Raamatukogul on etlusvõistluse toimumiskohana omamoodi sümboolne tähendus – õpilaste suu läbi muutuvad elavaiks ja hingestatuiks mõtted ja read, mis muidu on raamatuteks köidetuna rivistatud riiulitele.

Etlusvõistluste korraldamine on kujunenud Kambja koolis traditsiooniks. Sel aastal kanti ette luuletusi, milles kajastatud kodu või loodusega seonduvad mõtte- ja meeleoluarendused. Žürii otsusel said sel korral vanuseastmete parimateks deklamaatoriteks Grete Keskpalu, Sabine Liias ja Katriin Altement.

Kooli etlusvõistlus oli heaks eelsoojenduseks maakondlikule võistlusele, kus Sabine Liias ja Katriin Altement ja Kadi Hiir nautisid võidurõõmu.

Toivo Ärtis

Loetumad