9.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSegakoor alustas uut hooaega laululaagriga

Segakoor alustas uut hooaega laululaagriga

Kambja segakoori laululaagrist osavõtnute arvates on sellised omavahelised kokkusaamised hädavajalikud. „Ikka selleks, et tekiks ühtne koori vaim,“ seletab koori dirigent Külli Karask koori uuele laulajale Kadri Mitile. “Proovidest üksi jääb väheseks,“ kinnitavad ka teised.

Unipiha algkoolis toimunud segakoori laululaagris õpiti kahe päeva jooksul selgeks hulga uusi laule, millega tahetakse esineda jõulude ajal valla rahvale. Lisaks eestikeelsetele lauludele õpitakse spirituaale ka inglise keeles. “Keel jääb kangeks,“ hädaldavad bassilauljad.

Dirigent Külli lohutab mehi sellega, et oleme nüüd Euroopa Liidus ning seepärast tuleb tahes-tahtmata hakata laulma ka inglise keeles.

Õhtuses kohvilauas leiavad lauljad, et ühe aasta jooksul on koor noorte dirigen-tide Liisa Sõõro ja Külli Karaski käe all tundmatuseni muutunud.

Mõlemad dirigendid kurdavad aga selle üle, et kooris napib meeshääli. “Kus te olete, noored tenorid ja bassid? Kambja koor vajab teid hädasti. Ärgem laskem 210. aasta vanusel segakooril hääbuda.“

Lembit Jakobson

Loetumad