5.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja Jää 2006 - võidusõidust meelelahutuseni

Kambja Jää 2006 – võidusõidust meelelahutuseni

Võistlushoos: Gert Aasmäe.

  

Laupäeval, 4. märtsil toimusid Kambja valla lahtised meistrivõistlused tänavasõidu autodele jäärajasõidus. Tegemist oli juba neljanda võistlusega. Esimene “Kambja Jää” leidis aset 2003.aastal

Osaleda sai viies võistlusklassis: esisillaveolised, tagasillaveolised, nelikveolised, naisteklass ja vabaklass. Naiste- ja vabaklassis sõideti ühesillaveoliste autodega. Eraldi arvestus toimus noortele. Kiireim noorsõitja selgitati välja kõikide klasside põhjal (va 4wd, naiste- ja vabaklass).

Start anti kell 10. Võistlejad läbisid kolm katset, mis sisaldasid kolme ringi. Võistlusaeg selgitati katsete koguaegade summa põhjal.

Esirattaveolistel püstitas parima tulemuse Toomas Angerjärv VW Golf-il. Järgnesid Ennor Lugna ja Kristjan Kutsar. "Sõitsin seal kiiremini, kus teised end tagasi hoidsid, sest seal oli pidamine parem," sõnas Angerjärv

Tagaveoliste autode klassis võttis esikoha Erki Jürgenson BMW 325-l. Teine koht kuulus Eduard Paštšukile ning kolmas koht kambjalasele Erki Mõisale. Tehnilistel põhjustel pidid kaks Kambja meest Indrek Uus ja Margo Mägi katkestama oma etteaste VAZ 2101-ga. Loodame, et neile on lohutuseks veebruaris toimunud Koeru rahvarallilt saadud Lada-klassi 3. koha karikas. Seevastu olid VAZ-2101 kasuks otsustanud teised kohalikud Madis Rehk ja Heikko Ots.

Nelikveoliste autode klassis hõivasid esikolmiku Einar Mets (Audi 80), Ardo Roo ja Rauno Roo.

Vabaklassis sõitis kindla esikoha karika välja Gert Aasmäe (BMW 325). Ka eelmisel aastal oli Aasmäe võidukas. Head sõitu tegi ka Jaan Pettai VAZ-2108-l. Kolmandaks pürgis Andres Kutsar (Ford Fiesta)

Naisi oli seekord sõitmas neli. Esikolmik kuulus kambjalannadele: Kairi Keskpalu (Seat Cordoba), Evelyn Leheste, Ruth Kiuru. Maili Marjapuu pidi leppima neljanda kohaga.

Kiireimaks nooreks osutus Otto Täht (Ford Fiesta).

Meelelahutusliku etteaste tegi Einar Mägi kolmerattalisel sõidumasinal, mida rahvakeeli Kummijukuks kutsutakse. Sellised sõidukid on populaarsed Eesti suurematel järvedel Peipsil ja Võrtsjärvel.

Võistlusprotokoll on saadaval aadressil: rally.kambja.ee

KV Online

Loetumad