5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPolitseiinfo vahejuhtumitest Kambja vallas

Politseiinfo vahejuhtumitest Kambja vallas

Väike ülevaade Kambja vallas juhtunust ajavahemikul 9. märtsist kuni 31. mai 2006.

20. mail 2006 juhtis noormees Tauri mootorsõidukit, millel puudus nõutaval kohal registreerimismärk, samuti puudus tal vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus ning puudus kontrollijale esitamiseks sõiduki registreerimistunnistus.

20. mail tabati Kambja vallas alkoholijoobes juht, kellel puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust.

19. mail juhtis Tarmo mootorsõidukit alkoholijoobes omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust.

28. aprilli öösel tungisid Silver, Kalmer, Andre ja Mikk Virulase külas asuvasse Kalda talu majja ning varastasid erinevaid esemeid koguväärtusega 3295 krooni.

Ajavahemikul 13. mai kella 8.00-9.00-st kuni 15. mai kella 8.00-ni on Kambja alevikus PTÜ Pilleeniumi territooriumil lõhutud seal seisnud Alo kasutuses oleva sõiduauto Audi 80 2 esitule klaasi, 2 küljepeeglit, tagumise parempoolse tule välimine nurk ja suunatule klaas ning esiiluvõre. Kapoti peal on mõlk. Kahju 3000 krooni.

13. mail juhtis Tarvo mootorsõidukit, mis ei olnud nõuetekohaselt läbinud tehnoülevaatust.

14. mail juhtis alkoholijoobes Karl Kammeri külas mootorsõidukit.

13. mail kella 11.00 paiku avastati Raanitsa külas Miku talus, et on sisse murtud ukselukkude ja akna lõhkumise teel suvilasse ja ära on viidud erinevaid esemeid: köögist on kadunud keraamilised lauanõud ja ühekordsed nõud koguväärtusega 100 krooni. Kahju kokku 2500 krooni.

3. mail andis Julia mootorsõiduki juhtimise üle Halarile, kellel puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus.

6. mail teatati politseile, et Kammeris sõidab ringi tume Volvo reg.nr. 193 TFU ning juht võib olla joobes.

Ajavahemikul 3. maist kuni 5. maini on Raanitsa külas Miku talus elektriposti küljest lukustatud kilbist (avatud spetsiaalse elektriku võtmega) varastatud voolumõõtja ja automaatpeakaitse lüliti.

Ööl vastu 6. maid on Kammeri külas külge sõidetud Opel Vectrale.

Ajavahemikul 16. kuni 23. aprillini on Kavandu külas Tootsi talus lahti lõhutud garaaži uks, õues seisnud Žigulil 2105 on lahti kangutatud kapott ja paagist varastatud 5 liitrit bensiini, kuuri taga seisnud veoautol GAZ-52 on rikutud bensiinipaagi tühjenduspump. Kahju: lõhutud ukselukk – 250 kr, rikutud tühjenduspump – 150 kr, 5 liitrit bensiini – 200 kr.

Ajavahemikul 14.aprilli kella 19.00-st kuni 29. aprilli kella 5.30-ni murdsid Silver, Andre, Mikk ja Kalmer ukseluku lõhkumise teel sisse Virulase külas asuvasse Kalda tallu ja varastasid erinevaid esemeid koguväärtusega 6985 krooni.

2. mail teatas Ülo Kammeri külast, et tema majapidamise juures on ära põletatud rõuguredelid. Selles kohas tegid kohalikud noorukid maituld ning põletajatel tuleb tekitatud kahju hüvitada.

1. mail sooritas Toyota Corolla, mida juhtis Tarmo vasakpööret sõidutee parema serva lähedalt ja keeras ette tagant lähenenud Nissan Priemerale. Toyota juht lahkus sündmuskohalt. Liiklusõnnetuse põhjustaja on välja selgitatud ning teda ootab ees karistus sündmuskohalt lahkumise eest.

Ajavahemikul 30. aprillist kuni 1. maini on Kavandu külas Tootsi talus sisse murtud kuur-garaaži, esialgsel vaatlusel on varastatud auto kütusepump väärtusega 2500 krooni. Selles kuriteos kahtlustatavana on üle kuulatud Tarmo, kes on varastanud ka Põlvamaal ning teda ootab ees kohtutee.

29. aprillil sõiduautot Toyota Avensis juhtinud alkoholijoobes Neeme alustades liikumist sõidutee parempoolsest sõidureast, tegi vasakpöörde ning ei andnud teed vastassuunas otse liikuvale sõiduautole.

26. aprillil juhtis Mati Kambja alevikus mootorsõidukit alkoholijoobes.

17. aprillil kella 14.33 ajal tuigerdas joobes olekus Sulev avalikus kohas Kambja alevikus ning mees toimetati kainenema.

16. aprillil leiti Reolasoo külas metsa alt tundmatu inimese säilmed. Politsei selgitab leitud inimese isikut.

Ööl vastu 13. aprilli on. Paali külas Väljaotsa talus ukselukkude lõhkumise teel sisse murtud talumajja ja abihoonesse ning varastatud saunaahi, 12 kotti ahjusegu, teler Beko, kaminaahju uks, tahmaluuk, 4 tekki. Kahju esialgne 10 000 kr.

12. aprillil sõitis Kaido Kambja alevikus sõiduautoga Audi külge seal parkinud sõiduauto Opel Astrale ning lahkus sündmuskohalt.

Aivar, keda on karistatud mootorsõiduki juhtimise eest alkoholijoobe seisundis, juhtis alkoholijoobes 5. aprillil kella 7.25 ajal Kambja alevikus mootorsõidukit Toyota Corolla.

5. aprillil juhtis Mauno mootorsõidukit alkoholijoobes.

1. aprillil juhtis Jaanus mootorsõidukit alkoholijoobes.

31. märtsil avastati Kammeri külas Taadi talus, et ukseluku lõhkumise teel on sisse tungitud suvekodusse ning varastatud valget värvi raadio-CD-mängija Panasonic (väärtus 1000 krooni).

9 ja 10. märtsil juhtus kaks liiklusõnnetust Tatra orus libeda tee tõttu, kuid õnneks keegi viga ei saanud.

Käsitletava perioodi jooksul on Kambja vallas tabatud 32 kiiruseületajat ning 11 joobes juhti. Töö kiiruseületajate, joobes juhtide ja juhtimisõiguseta juhtide tabamiseks jätkub.

Raivo Kiuru
juhtivkonstaabel
Tartu politseiosakonna Ülenurme konstaablipiirkond

Loetumad