3.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPresidendi tänukirjad Tairile, Kaisale ja Markole

Presidendi tänukirjad Tairile, Kaisale ja Markole

Kordaminek: Marko, Tairi ja Kaisa haridus- ja teadusministeeriumi suures saalis uurimistööde võistluse pidulikul lõppkonverentsil. Foto: Kersti Kivirüüt

  

Juba mitmendat aastat korraldab Eesti Ajalooõpetajate Selts õpilaste ajalooalaste uurimistööde võistlust Eesti Vabariigi presidendi auhindadele. Võistluse eesmärgiks on äratada õpilastes huvi ajaloo ning koduloouurimise vastu.

Tänavu oli uurimistööde võistluse teemaks „Taasiseseisvunud Eesti”.
Kuuste Põhikooli õpilastest osalesid võistlusel Marko Prii, Tairi Ristisaar ja Kaisa Alliksaar.

Tairi ja Kaisa uurisid, mida mäletavad Vana-Kuuste külaelanikud Balti ketist ning augustiputšist. Töö peamiseks allikmaterjalideks olidki temaatilised küsitluslehed, mida tüdrukud külainimeste seas levitasid.

Marko uurimistöö oli märksa mahukam. Kuna Marko isa ja vanaisa olid töötanud omaaegses Kuuste sovhoosis, siis töö teemaks saigi „Kuuste sovhoos aastatel 1987 – 1992”. Allikmaterjalidena sai kasutatud peamiselt Tartu Maaarhiivi andmeid ning intervjuusid Marko vanaisa Harri Prii ning Kuuste sovhoosi juhtkonna liikme Avo Samarüütliga. Marko uurimistööd hindas kõrgelt ka võistluse žürii. Töö pääses hindamisel teise vooru ning sai eriauhinna.

Tairi, Kaisa ja Marko panust kodukandi ajaloo uurimisel tunnustas Eesti Vabariigi president Arnold Rüütel tänukirjaga. Marko sai veel lisaks eriauhinnana entsüklopeedia „1000 maailmaimet”.

Mõlemad uurimused olid laiemale avalikkusele tutvumiseks väljas Kuuste põhikoolis õpilastööde näitusel kuni 16. juunini.

Olgu veel lisatud, et ajalooõpetajana teeb siinkirjutajale rõõmu õpilaste valmisolek ka järgmise aasta uurimistööde võistlusel osaleda.

Kersti Kivirüüt

Loetumad