6.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSoome rahvaviisidest Veljo Tormise loominguni

Soome rahvaviisidest Veljo Tormise loominguni

Meeldejääv kontsert: Nivala segakoori heas esituses kõlasid Kambja kirikus nii soome rahvaviisid kui Veljo Tormise looming. Foto: Peeter Ruuge

  

Kambja kirikut külastas 25. augustil Nivala segakoor Soomest.

Tunniajase kontserdi jooksul kuulsime kauneid soome rahvaviise, inglise rahvalaule ja eesti keelses esituses Vello Tormise loomingut. Kontsert oli meeldejääv nii kuulajatele kui ka esinejatele. Me oleme väga tänulikud, et saime esineda kaunis Kambja kirikus.

Anu Rautio ja Nivala segakoor:

“Me oleme väga tänulikud, et saime esineda kaunis Kambja kirikus.

Minu arvates oli seal kerge laulda ja sai suurepärase dünaamilise skaala, kuna oli hea akustika. Samuti kiriku üldmulje oli hubane, kui nii võib öelda. Ja mõned meie lauljad ütlesid, igatsus hinges, et miks meil siin Soomes ei ole selliseid kivikirikuid!

Algul ma arvasin ja ütlesin lauljatelegi, et ega meil palju publikut oodata ei ole, sest oleme tundmatu koor ja meist ei teata palju miskit. Kuid meie suureks üllatuseks oli kuulajaid palju. Ja kõik kuulajad olid väga vastuvõtlikud, see tõi sooja tunde südamesse. Tundsime, et on tasunud vaeva näha ja harjutada. See on kõige parem palk tehtud töö eest.

Mulle koorijuhina ja samuti lauljatele jäi Kambjast väga meeldiv mälestus ja meelsasti tuleme tulevikuski teile laulma!”

Kambja valla kultuuritöötaja Pille Tammelan

Loetumad