3.9 C
Kambja
Teisipäev, 16.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHaridusselts Tõrvik korraldas Palumäe mängud

Haridusselts Tõrvik korraldas Palumäe mängud

Palumäel peetud endise Nõo kihelkonna külade neljanda kokkutuleku üldvõitjaks tuli 5. augustil Pangodi küla, teiseks jäi Nõgiaru ja kolmandaks Külitse. Ligi 200 suurt ja väikest Nõo valla Luke, Nõgiaru, Meeri, Kolga ja Unipiha küladest, Ülenurme valla Külitse külast, Tähtvere valla Rõhu külast kogunesid Palumäe laagriplatsile, et katsuda rammu orienteerumises, paluvolles, meeskondlikus kuulitõukes, noole täpsusviskes, teatejooksus, köieveos ning males.

Seekordsed mängud said teoks haridusseltsi Tõrvik eestvedamisel.

Võistlejatele ja nende pereliikmetele laususid tervitussõnu Kambja vallavanem Ivar Tedrema ja Nõo vallavanem Rain Sangernebo. Korraldajate nimel tänasid ja innustasid kokkutulnuid Riigikogu liige Koit Prants ja Eha Jakobson .

Lisaks füüsilisele jõukatsumisele prooviti kätt rohttaimedest ja lilledest meisterduste valmistamisel ning Pangodi järve ilu maalides.

Lastemaailmas toimusid omad võistlused. Neid juhendas Unipiha algkooli muusikaõpetaja Elbe Prants.

Väsimatu kepikõnni propageerija Tiiu Kuuse juhendamisel said kõik soovijad proovida seda uut tervisespordiala, mis Eestis üha rohkem populaarsust kogub.

Osavõtjate toitlustamise eest hoolitsesid oma vok-pannidega Voore puhkekeskuse noored kokad. Kohal olid ka Balbino jäätisekäru ja ratsahobused Karl-Eriku talust.

Autasusid jagati nii võistkondadele kui individuaalselt tublimatele tegijatele. Jalakeerutust aitas lõbusaks teha muusikabänd Vana Hõbe.

Lembit Jakobson

Mis oli kõige raskem külade kokkutuleku ettevalmistamisel ja läbiviimisel?

Haridusseltsi Tõrvik esinaine Eha Jakobson:

„See, et me ei teadnud väga pikka aega, kui palju meil õnnestub ürituse läbiviimiseks raha saada. Planeerisime küll tegevused ära, aga me ei saanud kaua kindel olla, kas kõik planeeritu ka teoks saab. Raha on ikka väga tähtis. See kammitseb paljut.“

Mis tegi kokkutuleku juures kõige suuremat rõõmu?

„See, et korraldustoimkond töötas suurepäraselt. Igaüks ajas oma rida ja sai sellega väga suurepäraselt hakkama. Koostöö korraldustoimkonna liikmete vahel laabus väga hästi. Mul oli vaja asjad lihtsalt käima lükata ning jälgida.

Võisin olla kindel, et inimesed oma peale võetu ka ära teevad. See oli suurepärane positiivne kogemus – usun, et mitte ainult mulle, vaid kõigile korraldustoimkonna liikmetele.

Minu kõige suuremad tänud nii korraldustoimkonna liikmetele Marek Uiboupinile, Raivo Tõnnele, Erlend ja Toivo Sillale, valla kultuuritöötaja Pille Tammelanele, Gert, Koit ja Helbe Prantsule kui ka registratuuris paberitööd teinud sekretärile Reelika Ritsmaale ja tema asetäitjale Merike Murumetsale.

Erilist tänu tahan avaldada vallavanemale Ivar Tedremale. Ilma tema toetuse ning nõuanneteta poleks Palumäe mängud teoks saanud.

Tänan ka Neeme Erkmaad, kes ilma igasuguse tingimiseta parkimisplatsi kokkutulnud autode tarvis heinast puhtaks niitis, Lembit ja Erko Jakobsoni.

Tänusõnad kuuluvad veel Vahur Teppanile, Ülo Saaremõtsale ja Nikolai Kuhale, kes kõik olid mängudega tihedalt seotud.

Haridusselts Tõrvik tänab kogu südamest Nõo, Kambja, Tähtvere, Ülenurme vallavalitsusi, Eesti Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgruppi, Tartu Maavalitsust, AS Cautest (Nõo kommivabrikut), Info-Autot, Balbinot, Makroflexi.“

Korraldustoimkonna liige Toivo Sild:

„Sellise päeva õnnestumine näitas, et Tõrvik saab selliste ürituste läbiviimisega hakkama.

Tulevikus tuleb hakata mõtlema selle peale, et meil toimuksid oma valla külapäevad.“

Loetumad