6.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja valla taidlejad tegid lustikäigu Luunjasse

Kambja valla taidlejad tegid lustikäigu Luunjasse

Pilgupüüdjad: Taidlejate päeval Luunjas sai Kambja tantsurühma Vikertiimer suurepärastele etteastetele osaks publiku jäägitu poolehoid. Foto: Eino Mutso

  

Tartumaa taidlejate päev, millel osalesid ka Kambja valla loomeinimesed, toimus Luunja kultuurimajas oktoobrikuu esimesel laupäeval. Õhtu avas kultuurimaja juhataja Karel Kansvein, sõna sai Tartumaa kultuurispetsialist Astrid Hallik, samuti tervitas kohaletulnuid vallavanem Aare Songe. Õhtujuhid Meiko Kell ja Silver Tamm Star Fm-st võtsid sõnajärje üle ja pidu võis alata. Taidlejate päeval oli esindatud Kambja, Mäksa, Ülenurme, Konguta, Haaslava vald. Näha sai nii tantsu kui laulu. Esinejaid oli igas vanuses. Kõige nooremad esinejad kuulusid Mäksa noorteansamblisse MuRRe ja vanimad pensionäride ühenduse naisansamblisse Pihlakobar. Väga lahe oli laulu- ja mänguselts Helin, kelle laulud olid regilaulusugemetega. Ka lauljate vahva linane riietus andis etteastele palju juurde.

Muidugi oli tore vaadata Reola segarahvatantsurühma, kus tantsivad ka mõned pered meie vallast. Nende tantsud olid tempokad ja lõbusad.

Eriliselt jäid silma meie Vikertiimeri tantsijad oma heledates kleitides ja kirjudes pärgades. Meie tantsunaiste rühm oli ainuke, keda üritati tagasi plaksutada.

Naisansambel esines oma tuntud headuses. Nende laul ja riietus moodustasid ühtse terviku ehk neid oli silmal kena vaadata ja kõrval hea kuulata.

Valla kultuuritöötaja Pille Tammelan

Arvamusi asjaosalistelt

Anita Pallon:

Meie soojad suhted Luunja kultuurimajaga said alguse juba selle aasta märtsikuust, kui käisime esinemas Luunja kergemuusikapäevadel. Juba siis võeti meie esinemine väga soojalt vastu. Samal peol esitati meile kutse tulla ka sügisesele taidlejate peole.

Ka seekord saime pika aplausi osaliseks. Meeldiv oli tunnustust saada võõrastelt inimestelt, kes tulid kiitma meie särtsakat esinemist ja rõõmsameelset olekut. Me naudime ise tantsimist ja tore kui sellest saavad osa ka pealtvaatajad. Oleme väga tänulikud küllakutsujatele meeldiva õhtu eest.

Anu Ird:

Oli tore naisrahvatantsurühmaga koos kompaktse kavaga esineda. Paljud kiitsid, et meie valla naised olid ilusad, laulsime ja tantsisime hästi.

Loetumad