2.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIsad üllatasid emasid ja lapsi

Isad üllatasid emasid ja lapsi

Emadepäeva tähistamine Unipiha Algkoolis oli esmakordselt lisaks õpetajatele ka isade mureks.

Aprilli lõpus toimunud lastevanemate koosolekul otsustasid meie kooli isad, et nad valmistavad oma naistele, Unipiha kooli laste emadele, üllatuse. Mis ja kuidas pidi jääma aga saladuseks.

„Palume vabandust, et veidi hiljaks jäime,“ ütlevad Raivo Tõnne ja Erlend Sild saalis istuvatele emadele ja vanaemadele, kui nad veerandtunnise hilinemisega hiiglasuure tordi ja kahe pangetäie tulpidega kohale jõuavad.

Teine üllatus ootas kohaletulnuid pärast laste laulude ja luuletuste esitamist. Kui Raivo Tõnne (3.kl. õppiva Karli isa) Ellen Niidu luuletust „ Kõige targem, kõige parem“ lugema hakkas, jälgisid kõik peololijad pingsalt, kuidas ta sellega hakkama saab. Sai hakkama küll, nagu ka Chrisi isa Ivar, Karl-Eriku isa Erlend ja Sille ning Laura isa Tarvo.

„Eks mehed algul kohmetunud olid, nagu lapsedki, kui nad teiste ees luuletust lugema peavad,“ räägib hiljem Eha Jakobson. Soe aplaus iga luuletuse järel andis tunnistust sellest, et luuletuste sõnum jõudis pärale.“ Usun, et selline luuletuste lugemine oma naistele ja laste emadele, aitas ka lapsi isadele lähendada. Avas nad uuest küljest. Isasid ei pea mitte koosolekule kutsuma, kus nende lapsi näägutatakse, vaid andma neile võimalus midagi kooli heaks ära teha,“ leiab Eha Jakobson. „Ainult niimoodi tulevad nad kooli.Annavad oma tegemistega ka oma lastele eeskuju, kui need ükskord isaks-emaks saavad.“

Ühises kohvilauas istudes tänasid emad sooja aplausiga meeldiva üllatuse eest oma abikaasasid ja laste isasid.

Koduteele võeti kaasa lisaks tulpidele, ka laste koostatud emadepäeva raamatuke.

Lembit Jakobson

Loetumad