-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMesimummide kevadised toimetused-tegemised

Mesimummide kevadised toimetused-tegemised

Sõna seob: Nii suured kui väikesed kuulasid huviga muinasjuttu.

  

Nii nagu looduses hakkab kevadel silma kõik elav, kes on ametis ärkamisetärkamisega, on olnud ka Kambja lasteaia suurtel ja väikestel kevade saabudes uusi ja toredaid tegemisi.

Siinkohal ülevaade sellest, mida Mesimummis on tänavuse kevade algul tehtud ning kus käidud.

6. märts oli üleeuroopaline logopeedide päev. Selle puhul kutsus lasteaia logopeed Anita Pallon kõiki lapsi hommikul saali. Põnevust täis ootamine tasus ära, sest lapsed said nautida Anita poolt esitatud vahvat etendust ja seal kaasagi lüüa.

8. märtsist kujunes rõõmurohke naistepäev, sest eelmisel päeval kõigi õpetajate kaasaaitamisel valminud uhke küpsisetort sai palju kiidusõnu. Ikkagi ise tehtud, hästi tehtud!

14. märts oli emakeelepäev. Selle päeva puhul olid meie kõige väiksemate – Mõmmikute rühma õpetajad korraldanud luuletuste esitamise hommiku „12 sõpra”. Iga rühm oli selgeks õppinud kaks kalendrikuusid puudutavat luuletust, nii et kokku sai 1 aasta ehk 12 kuud (loe: sõpra).

Sama päeva õhtul võtsid lasteaia töötajad ette külastuse Vanemuisesse. Etendus „Beautiful Bodies“ osutus humoorikaks ja paljude arvates vaatamist väärt tükiks.

16. märtsil toimus Mesimummis koolitus õpetajatele „Planeerimisprotsess koolieelses lasteasutuses”, mida viis läbi Sophia koolituse lektor Eve Kalimulina. Peale oma maja inimeste osalesid õpetajad ka Tartu linna, Tõrvandi ja Roiu lasteaedadest.

21. märtsil saabusid Mesimummi külalised Kilingi-Nõmme ja Nõo lasteaedadest. Toimus arutelu ja kogemuste vahetamine Tervist Edendava Lasteaia (TEL) teemadel. Kuna Kilingi-Nõmme lasteaed juba kuulub Tervist Edendavate Lasteaedade nimistusse ja Kambja ning Nõo on sinnapoole teel, siis oli elav vestlus tagatud.

Samal päeval käidi vanemate rühmade lastega Vanemuises vaatamas lasteetendust „Lotte reis lõunamaale”.

2. aprillil oli Mesimummidel naljapäev. Selle päeva korraldajateks olid Summ-Summide rühma õpetajad Riina Suits ja Kristiina Rootslane. Teisedki rühmad valmistasid omal vabal valikul ette midagi lõbusat. Nali ja naer olid garanteeritud, sest laste suureks rõõmuks ilmus kohale ehtne kloun (Riina Suits), kes lapsi vahvasti lõbustas. Saalist lahkuti hea tuju, õhupallide ja kommidega.

9. aprillist muutusid meie lasteaia koridorid värvikirevamaks, sest Krõllide rühma õpetajad on ülesse seadnud näituse teemal „Pesapuu“. Vaatama olid oodatud nii väikesed kui suured huvilised.

Soovin Mesimummide nimel teilegi sama kirjut ja tegusat kevade jätku.

Lasteaiaõpetaja Monica Roosve

Loetumad