7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKalev Laanesaare hüva tegevus leidis tunnustamist

Kalev Laanesaare hüva tegevus leidis tunnustamist

Tunnustus tublile: Aasta juhatuse esimeheks valitud Kalev Laanesaar koos Tartu praosti Joel Luhametsaga (vasakul) ja toetusfondi esimehe Jaan Tammsaluga (paremal), kes on ühtlasi Tallinna Jaani koguduse õpetaja ja Tallinna praost.

  

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Toetusfond andis sel kevadel esmakordselt välja Aasta juhatuse esimehe aunimetuse, mis omistati Kambja koguduse esimehele Kalev Laanesaarele. Kalev Laanesaar on Kambja koguduse juhatusse kuulunud koguduse taastamisest saadik ning juhatuse esimehe ülesandeid on ta täitnud viimased kümme aastat.

Toetusfond tõstis esile Laanesaare panust kiriku taastamisel, puhkpillimuusika edendamisel, välissuhete arendamisel ja hoidmisel ning tema pühendunud ja vabatahtlikku tööd kirikus paljude aastate jooksul. Tänavu asutatud austava tiitli väärilisena oli esitatud kolm kandidaati.

Tiitliga kaasneb 20 000 krooni suurune preemia. Sümboolse tšeki andsid toetusfondi nimel üle selle juhatuse esimees Jaan Tammsalu ja liige Raivo Linnas 24. aprillil kirikukogu koosolekul Raplas.

„Aasta juhatuse esimees ise jäi äärmiselt tagasihoidlikuks ning ütles, et ega ta midagi erilist teinud pole,“ märgib Tiiu Pikkur ajalehes Eesti Kirik.

Käesoleva aasta jaanuaris valis Eesti Evangeelne Luteri Kirik esmakordselt ka aasta kirikuõpetaja. Tiitel omistati korraga kahele vaimulikule – Kullamaa koguduse õpetaja Ants Leedjärvele ning Mustvee koguduse õpetaja Eenok Haamerile.

Kristjan Luhamets
EELK Kambja koguduse õpetaja

Loetumad