11.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHead lapsed kasvavad Kambja lasteaias lauluga

Head lapsed kasvavad Kambja lasteaias lauluga

Elu käib muusika taktis: Õpetaja Anu Irdi toel hakkavad „mesimummid“ rõõmu tundma laulmisest, tantsimisest ja teistest muusikalistest tegelustest.

  

Vanemuise Kontserdimajas toimus 14. veebruaril Tartumaa kolmas muusikapäev. Muusikalises etenduses „Potike, keeda!“ osalesid Anete Pallon, Karolin Näkk ja Brita Saaremets. Lauljate valik tuli langetada meie paljude laululaste seast. Etendus osutus üliedukaks ja 1. aprillil toimus lisaetendus. Oma rühmakaaslasi käisid vaatamas ja kuulamas „Südamekeste“ lapsed. Külastajate seas oli ka palju teisi meie lasteaia väikesi mudilasi koos emade ja isadega ning Kambja kooli lapsi.

Muusikalist valmis film, mida oli võimalik huvilistel vaadata kooli saalis. Tänukirja Tartumaa lasteaedade muusikali „Potike, keeda!“ toetamise eest viisime Anete, Karolini ja Birgitiga Kambja vallavanem Ivar Tederemale.

Pillimeistrid olid hoos

Ise tehtud-hästi tehtud pillid said hääled sisse 30. aprillil lasteaias toimunud volbripäeva peol, kus iga rühma väikesed pillimeistrid said oma pilli tutvustada ja mängida pillil kõigi laste ees. Pillid olid vahvad ja omanäolised. Tänasime tänukirja ja šokolaadiga 35 tublit peret, kes leidsid aega koos oma lastega meisterdada pill, millel saavad mängida edaspidi ka teised lasteaia lapsed.

Laululinnud võistlustules

Kambja lasteaia traditsioonilise laulupäeva „Mesimummi Laululind“ kontsert toimus 23. mail. Kontserti tulid kuulama 23 laulja vanemad, valla kultuuritöötaja ja rühmade lapsed koos oma õpetajatega. Tervituslaule esitasid lasteaia vilistlased huvikooli õpetaja Lilia Tsakuhhina juhendamisel. „Summ-Summide“ rühmast laulis end laululinnuks Emma Vildersen, „Krõllide“ rühmast Anessa Habonen, „Tähekeste“ rühmast Melani Alliksaar, „Lepatriinude“ rühmast Jan-Erik Kõll ja „Südamekeste“ rühmast Anete Pallon.

Teadustaja rolliga ja muusikaõpetaja abilisena sai suurepäraselt hakkama tänavune lasteaialõpetaja Kristen Loid, kes esitas kontserdil ka südamliku laulu „Pesapuu“. Iga laps sai tubli esinemise eest tänukirja ja raamitud portree.

Mesimummid“ laulukaare all

Elva lauluväljakul toimus 24. mail Tartumaa lasteaedade teine laulu- ja tantsupidu „Oh seda lusti ja rõõmu“. Rongkäigus marssisid puhkpilliorkestri Tartu saatel meie „mesimummid“ koos oma pereliikmetega. Laulukaare alla mahtus 1000 lauljat, nende hulgas 14 Kambja lasteaia laululast. Igale osavõtjale ja muusikaõpetajale kingiti laulupeo logoga rätik. Laulu „Uhti, uhti uhkesti“ juhatamine usaldati minule.

„Tõeliselt ilus laulu- ja tantsupidu, oleks ise ka tahtnud lavale laulma tulla!“ kostis vanemate suust sooje sõnu nii korraldajatele, lauluõpetajatele kui ka tublidele lastele.

„Uskumatu, millega meie lapsed juba lasteaias hakkama saavad! Nad on kuulekad, andekad, väikesed tublid lauljad ja tantsijad.“ – sellised mõtted jäid kõlama Tartu maavanema Esta Tamme sõnavõtust.

Kambja lasteia Mesimumm
muusika vanemõpetaja
Anu Ird

Loetumad