9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjalased käisid külas Rehepapil

Kambjalased käisid külas Rehepapil

Kambja segakoor ja rahvatantsijad esinesid kutsutud külalistena 19. augustil Põlvamaal Kanepi lähedal Jõgeharu külas, kus Mesipuu talu hoovil sai teoks traditsioonilist taluelu ja -tööd tutvustav perepäev „Rehepapi seitse ametit“.

Tänavu oli neljas aasta, kui Kanepi Maaelu Arendamise Selts ja Mesipuu talu korraldasid hea tahte päeva, et näidata nii maaelu võlu kui köögipoolt. Tasuta perepäeval näitas Rehepapp külalistele, kuidas võetakse mett, küpsetatakse maa sees lammast, köetakse suitsusauna, pekstakse reht, keedetakse seepi…

Lastele ja peredele korraldati selgi aastal põnevaid võistlusi ja osavust nõudvaid sportmänge. Lapsed võisid tutvuda mitmete koduloomadega ja sõita hobuvankril. Nad nägid, kuidas sepad rauast sepiseid välja tagusid. Külalistel oli võimalik maitsta erinevaid talutoite ja -jooke. Meelelahutamist korraldas õhtujuht Heino Kartsepp, simman kestis õhtupimedani.

Loetumad