-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMemmed-taadid nautisid peorõõmu koos lastega

Memmed-taadid nautisid peorõõmu koos lastega

Lauluviisid veerevad: Kodijärve hooldekodu kliendid esitasid oma juhendaja eestvedamisel vahva popurrii tuntud eesti lauludest. Foto: Peeter Ruuge

  

Traditsiooniline memme-taadi päev toimus Kambja vallamaja pargis 5. augustil.

Tellisime taevataadilt spetsiaalselt selleks päevaks ilusa ilma ja selle me ka saime.

Peolisi tervitas vallavanem Ivar Tedrema ning sotsiaalnõunik Heli Jaamets. Tublid eakad vallakodanikud said tänukirjad pika elutöö meenutuseks. Edasi võttis sõnajärje üle Heino Koosa, kes kutsus rahva ette meie peo üllatusesineja.

Üllatusesinejaks oli Luule Hurt lauluga, mille ta esitas lauluvõistlusel "Laulame eakate hüvanguks" ja jõudis finaali. Laul oli memmedest-taatidest ja sobis väga hästi meie peole.

Peol saime kuulda Konguta külakapelli ja laule ning akordionimängu Heino Koosa esituses. Ka Konguta segarahvatantsurühm oli kohal oma lustlikke tantsudega. Kodijärve hooldekeskuse kliendid esitasid oma juhendaja eestvedamisel vahva popurrii tuntud eesti lauludest.

Pidu on hoos: Memme-taadi peo juht Heino Koosa ja Kambja valla kultuuritöötaja Pille Tammelan tantsu keerutamas. Foto: Margus Kriiva

  

Heino Koosa kostitas meid lisaks lauludele ja tantsudele veel ka naljalugude ja anekdootidega. Päikseline päev tegi kõhu tühjaks, seepärast pakkusime hernesuppi ja kringlit. Maitsva supi valmistasid Kodijärve hooldekeskuse kokad – aitäh neile.

Pidulisi käis tervitama kirikuõpetaja Kristjan Luhamets, kes peale pidu kutsus Kodijärve hooldekeskuse rahva ekskursioonile kirikusse.

Bussidega toimetati kaugemate külade inimesed keskusesse peole ja pärast koju tagasi. Paljud inimesed kasutasid juhust ja said ka poes vajalikud ostud sooritatud.

Meeldivalt palju oli peole tulnud ka noori väikeste lastega. Seda oli tore näha, sest hoolimata peo nimest ei ole see pidu ainult eakatele, vaid ikka kogu vallarahvale.

Üheteistkümnendat korda peetud memme-taadi pidu toimus Kambja vallavalitsuse ja Päikeselille fondi toetusel.

Peo jäädvustas fotodele Peeter Ruuge ja neid saab peagi näha Kambja valla kodulehel.

Robertile ja Aarnele suur aitäh, et aitasite oma abiga kaasa peo kordaminekule.

Pille Tammelan,
Kambja valla kultuuritöötaja

Loetumad