9.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKasiinode keelustamine Eestis - poolt või vastu?

Kasiinode keelustamine Eestis – poolt või vastu?

Valmisolek number üks: Noorväitlejad Ardo Peda, Kaisa Alliksaar ja Avely Voore mõni minut enne võistlustulle sukeldumist. Foto: Kersti Kivirüüt

  

„Kasiinode keelustamine Eestis on põhjendatud” – sel teemal peeti põhikoolide meistrivõistlused väitlemises 12. mail Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis.

Võistlusest võtsid ka osa Kuuste väitlusringi liikmed Avely Voore, Kaisa Alliksaar ning Ardo Peda Q-Klubi meeskonnanime all. Kokku võttis võistlusest osa 17 meeskonda 54 väitlejaga. Peamiselt olid osavõtjad pärit Gustav Adolfi gümnaasiumist ning Tallinna Inglise kolledþist. Tartumaad esindas lisaks Q-Klubile ka Mart Reiniku gümnaasiumi väitlusmeeskond „Kolm Tallekest.”

Jaatava poole peamisteks kaasusteks kujunesid sõltuvuse teke, rahapesu risk ning kasiinode ebamoraalne olemus. Eitajad seevastu kaitsesid kasiinosid argumentidega, mis puudutasid hasartmängumaksust laekuvat tulu riigieelarvesse ning otsesponsorlust. Kuuste väitlusringi jaoks lõppesid võistlused stabiilse keskmise tulemusega: spiikripunktide arvestuses oli Kaisa 25., Avely 42. ja Ardo 47. kohal.

Enne meistrivõistlusi toimus ka Kuuste koolis samateemaline väitlusturniir, kus Q-klubile astus vastu õpetajate võistkond koosseisus Marju Orion, Kersti Kivirüüt ja Kaido Mark. Popperi-formaadis väideldi mõlemapoolselt läbi nii eitav kui ka jaatav pool.

Ajalooõpetaja Kersti Kivirüüt

 

Kentsakad killud väitlemise meistrivõistlustelt

JAH: Nimetage veel meelelahutusalasid, mis tekitavad stressi?

EI (Avely): Golf! Kui pall ikka sisse ei lähe, siis ajab närvi küll…

***

EI: Kasiinod aitavad külaelanikke. Näiteks on Kristiine kasiino juba kuuendat aastat sponsoriks Maarja külale Põlvamaal. Seega ei tohiks kasiinosid keelustada, sest need aitavad alal hoida Eesti külasid.

***

JAH: Kasiinodes on punased lambid. Ameerika X ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et punased lambid vähendavad IQ taset.

***

JAH: Kasiinod kahjustavad inimese mõnukeskust.

***

EI: Olympic Kasiinos on võiduprotsent 97,5 %.

JAH: Kuidas siis Avo Viiolil õnnestus nii suure võiduprotsendi puhul maha mängida 8, 5 miljonit krooni?

EI: See 8,5 miljonit oligi 2,5%.

Loetumad