-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSaatesarja Õpiõu uus hooaeg algas Unipiha koolist

Saatesarja Õpiõu uus hooaeg algas Unipiha koolist

Meie õpime õues: Saatejuht Maarja Jakobson ja loodusemees Rein Kuresoo koos Unipiha lastega ühel külmal aprillipäeval saadet Õpiõu salvestamas.

  

ETV saatesarja Õpiõu uue hooaja avas 13. septembril Unipiha koolipere.

“Hästi väljakukkunud saade,“ ütles Kadri Mäemets (4. kl) oma klassikaaslastele saatejärgses lugemistunnis.

Kõik leidsid ühiselt, et ilus oli teleekraanil uuesti vaadata kaselt mahla võtmist ning kooliõuel „Vaese ja rikka puu“ laulmismängimist.

„Kahju ainult, et polnud neid kaadreid, kus me õuest tuppa tulime ja kokatädi Anu meile kuuma teed pakkus,“ leidis Indrek Kuusk (3. kl) saate üle edasi arutledes. “Väga külm ilm oli ju.“

Ühiselt leiti, et viietunnise võttepäeva materjali „kokku surumine“ pooletunnisesse saatesse on keerukas ettevõtmine. Siin on paratamatu, et reþissöör peab tegema valiku kaadritest – otsustama seda, millised jätta saatesse, millised mitte.

Paljudes kodudes videolindile või DVD-le võetud saatest jääb lastele aastateks ilus mälestus Unipiha koolis õppimise päevilt.

Õpiõu järgmised saated toimuvad igal neljapäeval kell 18.15, kordus kolmapäeviti kell 14.45.

Lembit Jakobson,
Unipiha kooli õpetaja

Unipiha saate konspekt

Ained: Loodusõpetus, käsitöö, emakeel, laulmine.

Tunni kirjeldus: Unipiha algkooli lapsed õpivad tundma kõige olulisemaid puid ning seda, kuidas me puudega üksteist aidata saame. Samuti õpitakse võtma kasemahla. Saate teises pooles aitab loodusmees Rein Kuresoo meisterdada linnu pesakaste.

Info: ERR, ETV

Vaata saadet

Loetumad