2.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKütusetsisternide leke ja tulekahju Reolas

Kütusetsisternide leke ja tulekahju Reolas

Kolmapäeval toimub Tartumaal Reolas päästealane kompleksõppus, mille eesmärgiks on harjutada Tartu maakonna kriisireguleerimismeeskonna ja operatiivteenistuste valmisolekut raudteel lekkivatest kütusemahutitest puhkenud tulekahju tagajärgede kõrvaldamisel.

24. oktoobril toimub Lõuna-Eesti Päästekeskuse eestvedamisel kriisireguleerimise kompleksõppus „Lendav Tünder 2007”. Õppusel mängitakse läbi lekkivatest tsisternidest puhkenud tulekahju raudteel AS Reola Gaasi vahetus läheduses, mis seab ohtu piirkonna inimeste elud ja vara ning võib põhjustada ulatusliku keskkonnakahju. Olukorda hakkavad lisaks operatiivjõududele (päästeteenistus, politsei, kiirabi) lahendama Tartu maakonna kriisireguleerimismeeskond ning asjassepuutuvad ettevõtted Eesti Raudtee ja AS Reola Gaas.

„Õppusel paneme proovile operatiivjõud, kriisireguleerijad ja ettevõtted, kui juhtub ulatuslik õnnetus suure ohu sõlmpunktis nagu seda on Reola Gaasi kõrval paikneval raudteel,” sõnas õppuse üldjuht, päästekeskuse kriisireguleerimisbüroo peaspetsialist Tambet Vodi. „Sujuv asutuste vaheline koostöö kiirel reageerimisel, teabevahetusel ning vajalike ressursside koondamisel suurõnnetustel on oluliseks osaks elukeskkonna ohutuse tagamisel, mida meie õppus taotlebki,” lisas Vodi.

Kompleksõppus koosneb maakonna kriisireguleerimismeeskonnale suunatud staabiõppusest ning operatiivteenistustele ja osalevatele ohtlikele ettevõtetele suunatud väliõppusest.

Marek Kiik
Lõuna-Eesti Päästekeskus
pressiesindaja

Loetumad