9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivGoBus bussijuhid nõuavad teisipäeval hoiatusstreigiga väärikamaid töötingimusi

GoBus bussijuhid nõuavad teisipäeval hoiatusstreigiga väärikamaid töötingimusi

Transpordi Ametiühing kuulutas täna välja hoiatusstreigi viies bussiettevõtte GoBus regioonis, et nõuda koheseid palgaläbirääkimisi ja vähemalt kümnekroonist tunnitasu tõusu. Tunniajaline hoiatusstreik leiab aset teisipäeva hommikupoolikul Saare-, Lääne-, Pärnu-, Tartu ja Valgamaal. Lisaks korraldavad Lääne-Viru bussijuhid nõudmiste toetuseks tunniajalise piketi. Palume reisijatel jälgida kohalikku meediat täpsemate streigikavade teadasaamiseks ja vabandame ette ebamugavuste pärast.

Tartus algab hoiatusstreik kell 6.00 ning lõppeb 7.00. Kohalik streigijuht on Aare Kübarsepp. Streik mõjutab linnaliine ning neid maakonnaliinide busse, mis väljuvad eeltoodud ajavahemikul Tartu ja Elva bussijaamadest. Streigi tõttu väljumata jäänud bussid väljuvad peale streigi lõppu vastavalt dispetðeri juhtnööridele.

Transpordi Ametiühing kinnitab, et streik ei ole kuidagi seotud eile ilmsiks tulnud kaitsepolitsei kriminaaluurimisega.

Juba augustis jätkuma pidanud palgaläbirääkimised on ettevõttesviibinud juba üle kahe kuu, sest tööandja sõnul ei võimalda riiklik alarahastus täna palgaprognoose teha. Nii on teisipäevane hoiatusstreik märguandeks ka valitsusele ja riigikogule, et avalike bussiliinide dotatsioon on täna ebapiisav kvaliteetse teenuse pakkumiseks ja bussijuhtide motiveerimiseks.

Transpordi Ametiühingusse kuuluvad GoBus bussijuhid soovivad palgatõusunõudega garanteerida igale bussijuhile vähemalt 10 tuhande kroonise brutopalga. Meeste sõnul tehakse täna enda äraelatamiseks ohtlikult palju ületunde, mis pole kasulik ei reisijate ohutusele ega bussijuhtide endi tervisele.

Tartu linnaliinidel toetab streiki ka GoBus Töötajate Ametiühing.

Aare Kübarsepp
Transpordi Ametiühingu Lõuna-Eesti koordinaator
tel 5667 7752

Loetumad