Vürtsitüdrukud ja naeruterapeut eakate keskel

598

Elurõõm kaitseb: Ehkki Eidapere rahvamaja „vürtsitüdrukute“ keskmine vanus on juba 66 aastat, jätkub neil nii naeru- kui tantsulusti. Foto: Peeter Ruuge

  

21. oktoobril oli ilus päiksepaisteline ilm – just õige päev sügispeo pidamiseks. Klubi Tammeke peole kogunes ligi poolsada pensionäri.

Leena, Anu, Hele- Mall'ed olid katnud kenad lauad maitsva söögi ning kuuma kohvi ja teega. Leena küpsetatud porgandikook pidi nii mõnelgi keele alla viima.

Kui sünnipäevalapsed õnnitletud, oli aeg vaadata külaliste esinemisi. Peoliste üllatamiseks olin kutsunud esinema naeruterapeut Ülle Närska ja Vürtsitüdrukud Eidapere Rahvamajast.

Ülle Närska korraldas palju naeruharjutusi ja õpetas meid naerma. Suurem osa peolisi tegi harjutused kaasa ja võttis kuulda terapeudi nõuannet, et tuleb vabalt naerda ja ei tohi karta näida naeruväärsena. Iga päev peaks inimene naerma vähemalt 10 minutit. Kas me naerame?

Eidapere rahvamaja esindavad Vürtsitüdrukud olid paljudele tuttavad Reporteri saatest. Kambjasse tulid viis tantsijat ja nende juhendaja Helgi Randla, kes ka ise paar tantsu kaasa tegi. Tantsijate keskmine vanus on 66 aastat, vanim neist 75. Vürtsitüdrukud olid väga elurõõmsad, naerusuised ning lõbusad. Igaks tantsuks oli neil uus kostüüm seljas ja isegi miniseelik polnud nende jaoks tabu. Igatahes olid nad supervahvad.

Tantsijate vahepause täitsid meie oma akordionimängijad Heli Jaamets ja Olev Saksing. Kel tahtmist oli, sai ka tantsu keerutada.

Suur tänu Peeter Ruugele, kes kogu peo piltidele jäädvustas.

Loodan, et kõik kohalolnud jäid peoga rahule ning järgmine pidu tuleb sama vahva ning rahvarohke.

Kultuuritöötaja Pille Tammelan

Kino maale
EelminePlaneeringuteated
JärgmineNaiste vabatahtlik tegevus on riigile vajalik