5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVõru tänavale paigaldati kiirustabloo

Võru tänavale paigaldati kiirustabloo

Foto: Heigo Mägi

  

Maanteeameti tellimusel paigaldati Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa põhimaantee kiiruspiiranguga kohtadesse juhtidele sõidukiirust näitavat tablood. Kiirustabloosid on kokku 6, paigalduskohad on Ardu, Mäeküla, Kärevere, Adavere (mõlemale sõidusuunale) ja Kambja.

Kiirustablood näitavad sõidukijuhtidele nende sõiduki kiirust ja sellega aitavad juhtida tähelepanu kehtivale kiiruspiirangule. Kiiruspiirangu järgimise korral on kuvatav kiirusenäit rohelist värvi, rikkumise korral aga punast värvi. Tabloo ei näita suuri piirkiiruse ületamisi, seega kiiruskatsete tegemisel ei ole mõtet ja pealegi on see karistatav. Lisaks kiiruse kuvamisele salvestatakse seadmega ka kõigi mööduvate sõidukite kiirused.

Tabloode asukohad valiti välja selle aasta suvel läbiviidud kiirusmonitooringu andmete põhjal. Kiirusmonitooring näitas, et Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee asulasisestel ja piiratud kiirusega teelõikudel väga sageli ei järgita kehtestatud piiranguid ning seetõttu on küllalt sageli täheldatud ohtlikke olukordi, eriti kooliõpilastele.

Maailma kogemus näitab, et kiirustablood aitavad oluliselt vähendada kiiruse ületamisi ja sellega parandada tunduvalt ohutust konkreetses kohas.

Vello Koonik
Linnaliikluse büroo juhataja
Liikluskorralduse osakond

Loetumad