2.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKokkutulekul räägiti eilsest, tänasest ja homsest

Kokkutulekul räägiti eilsest, tänasest ja homsest

Kambja kooli vilistlased aastast 1977 kogunesid 11. augustil Tatra Forelli. Tähistati kolmekümne aasta möödumist oma esimese kooli lõpetamisest.

Taaskohtumine: Esireas istuvad (vasakult) Ülle Hansberg (Laurits), õp Tartu, õp. Neumann, Raimo Visnapuu; seisavad Heino Hurt, Ain Hurt, Toomas Maata, Arvo Rebban, Anne-Liia Havik (Šults), Aldur Leppik, klassiorganisaator Ülle Tamm (Tannis), Kalmer Karv; tagareas Tarmo Teder ja Urmas Allas. Fotolt puuduvad hetkeks lahkunud Madis Tammemets ja Tõnu Ugur.

  

Hästi läbimõeldud ja hoolikalt ettevalmistatud klassikokkutuleku peakorraldajaks oli Raimo, lähimaks abiliseks Anne-Liia. Eriline oli seekordne – kuues – kokkutulek seetõttu, et kutsutud olid ka need klassikaaslased, kelle perekonna elurada viis neid Kambjast ära enne kooli lõpetamist.

Kohal olid ka esimene ja viimane klassijuhataja.

Tore oli kuulata naljakaid mälestuskilde koolipäevadest.

Kunagiste õpilaste poolt oma elust räägitu põhjal tõdesin rõõmuga, et kõigist on saanud asjalikud ja oma elukäiku kindlalt juhtivad inimesed. Meeldiv oli kuulata avameelset eneseanalüüsi, õige hinnangu andmist noorukiea “noorusrumalustele“ ja täiskasvanuks saamise ootamatusest tingitud „apsudele“. Jäi kõlama elu keerdkäikudes tekkinud raskustes ning ootamatutes olukordades õigete otsuste tegemine, sellega saavutatud rahulolu ja tasakaalukuse leidmine.

Sain vastuse oma küsimusele, mille esitasin kooli viimases almanahhis: „Kus te olete?“ Nüüd tean, kus te olete, kuidas elate ja arvan teadvat mitmegi „lapse“ kohta seda, kuidas on neil kavatsus oma tõekspidamisi ellu rakendada.

Aitäh kutsumast! See oli ilus kingitus vanale klassijuhatajale, kes kõndis teiega käsikäes viimased kooliaastad Kambjas.

Hilja Neumann

Loetumad