6.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTähekeste rühma tegemised jõulukuul

Tähekeste rühma tegemised jõulukuul

Nii nagu lasteaias üldiselt, andis meilegi jõuluaja saabumisest märku see, et meie rühma ruumid said tasapisi jõulukaunistustega ehitud, päkapikud hakkasid eriti usinalt akende taga piiluma (ja nad ei lahkunud kunagi ilma maiustusi jätmata!) ning hommikutunde täitsid esmaspäeviti tervele lasteaiaperele mõeldud advendihommikud.

Kõik ettevalmistused tekitasid mõnusa ootusärevuse jõulude eel. Lapsed olid agarad laule-luuletusi ja näidendit harjutama. Meie näidend „Kõik ehitavad lumeonne” oli tore lugu sellest, kuidas lapsed ehitasid lumeonne päkapikkudele tuulevarjuks juhuks, kui nad pikal teekonnal ära peaksid eksima. Sama lugu, kuid lihtsustatult, etendasime ka ühel advendihommikul teistele lasteaia lastele.

Kõige suurem ootuse hetk jõudis kätte muidugi sel õhtul, kui toimus meie rühma jõulupidu – 19. detsembril. Nii laste kui õpetajate rõõm oli suur, kui võis tõdeda, et kohale olid tulnud kõikide laste vanemad. Ja ei saa märkimata jätta, et tore oli peol näha emade kõrval ka paljusid isasid, kel tänapäeval sageli kiirus ja töötempo ei anna mahti laste tegemistele nii palju kaasa elada. Väikeste ja suuremate (sest oleme liitrühm vanuses kahe- kuni kuueaastased) „tähekeste“ jõulupidu möödus viperusteta ja hästi. Vahva oli näha, et paljud lapsed oli koos vanematega koduski mõne salmikese selgeks õppinud, et jõuluvana käest pakki saades teda rõõmustada

Viimasel lasteaiapäeval enne jõule tegime oma rühma lastega piparkooke. Veidi enne seda vaatasime nö õppefilmina, kuidas Bullerby lapsed jõuluettevalmistusi teevad.

Seejärel asusime meiegi hoogsalt tegutsema. Oi, kuidas see neile meeldib! Milline mõnu oli ise tainast mudida, maitsta, rullida, vormida, plaadile asetada. Ja pärast isetehtud piparkooke krõbistada.

Hoolimata lume puudumisest ei jäänud jõulutunne siiski tulemata, sest lõime selle endale ise oma südametes.

Kõike head soovides,

Tähekeste rühma õpetajad
Monica Roosve, Terje Kink ja
õpetaja abi Marie Petolai

Loetumad